Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GoodRoots wint STudieclub InnovatiePrijs (STIP) 2018

“Na een mooie introductie van GoodRoots tijdens de handelsbeurs GroenDirekt in Boskoop is zowel de nominatie als het winnen van de Studieclub InnovatiePrijs (STIP) 2018 een hele mooie start van ons concept GoodRoots”, aldus Erwin Maaijen. Erwin Maijen van boomkwekerij A & E. Maaijen uit Boskoop is één van de acht boomkwekers die zich heeft gecommitteerd aan het concept GoodRoots. Erwin en zijn vader Arie zijn specialisten in het kweken van bijzondere bomen en struiken. Zij zorgen altijd voor iets verrassends in hun assortiment dat nog traditioneel in de Boskoopse veengrond wordt gekweekt. Deze teelt past precies in het winnende concept GoodRoots, net als de teelt van de andere deelnemende boomkwekers.

“Het opnieuw in de markt zetten van regionale boomkwekerijproducten in een eigentijds is de nominatie meer dan waard”, aldus het juryrapport.


Namens de Studieclub Boskoop feliciteert Helma van der Louw (links) Erwin Maaijen (midden) en Ad Looman (rechts) met hun eerste en tweede plek (Foto: Ron Barendse, vakblad De Boomkwekerij)
 
Nominaties

Voor de STIP 2018 waren drie innovaties genomineerd. GoodRoots, een productconcept van acht Boskoopse boomkwekers, Back on track, een logistiek pilotproject waarbij o.a. van Lint bv en Gebr. v.d. Salm mede initiatiefnemers zijn en de Wortelborstel, mechanisatie-innovatie van A.C. Looman in samenwerking met Repatec. Het publiek kon vooraf hun stem uitbrengen via het internet en tijdens de avond was er een aparte stemming door de bezoekers. GoodRoots werd hierbij de nipte winnaar, gevolgd door de Wortelborstel en als derde Back on Track.
 
GoodRoots
Met het concept GoodRoots willen de Boskoopse deelnemende boomkwekers het echte Boskoopse assortiment weer opnieuw in de schijnwerpers zetten. In het assortiment komen alleen planten en struiken die door de onafhankelijke keuringsinstantie voor de boomkwekerij, de KVBC zijn gekeurd en bekroond zijn. De planten onderscheiden zich door het predicaat “goedgekeurd door KVBC”. De producten binnen dit concept zijn voorzien van een speciaal label en een vilten zak om de kluit in plaats van de bekende plastic pot.

bron: Partner Bizz Communications
Publicatiedatum: