Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lily Company eerste lelie bloembollen producerend bedrijf met Planet Proof label

Op 31 oktober 2017 heeft Lily Company BV als eerste lelie bloembollen producerend bedrijf het Planet Proof label gekregen.

Met Planet Proof werkt Lily Company BV aan het bereiken van een aantal duurzaamheidsdoelen van het Platform duurzame handel bloembollen en vaste planten betreffende
◦Energie
◦Productie en Consumptie
◦Klimaat
◦Water
◦Bodem, Landschap en Biodiversiteit

Vooralsnog zijn er een beperkt aantal Planet Proof cultivars beschikbaar maar Lily Company hoopt dit aantal de komende jaren gestaag te kunnen uitbreiden.

Om de gestelde doelen te verwezenlijken heeft Lily Company BV zich, samen met de belangrijkste spelers in de bloembollenmarkt, gecommitteerd aan het “Manifest platform duurzame handel bloembollen en vaste planten” opgesteld door de Koninklijke handelsbond voor boomkwekerij- en bolproducten“Anthos”.

In dit manifest staan de volgende afspraken:
1. Wij betrekken de producenten van bloembollen en vasteplanten actief bij het realiseren van onze doelstellingen en wij ondersteunen hen bij de transitie naar Planet Proof en de benodigde certificeringen die daarbij horen. Samen met hen streven wij er ook naar om het gebruik van neonicotinoïden en andere schadelijke, maar door de wet wel toegestane middelen terug te dringen en te investeren in onderzoek betreffende productveiligheid voor mens en milieu;

2. Om de keten verder te verduurzamen en de kwaliteit daarinte waarborgen, werken wij samen met de betreffende stakeholders in de sector, waaronder producenten, retailers, consumenten organisaties, certificerende organisaties en controle- en kennis instellingen;

3. Voor de ontwikkeling en de exploitatie van hetkwaliteits- en duurzaamheidsprogramma maken wij gebruik van de kennis en het netwerk van de brancheorganisatie Anthos en de onderzoeksorganisatie iBulb.

4. Onafhankelijk van de ontwikkelingen in de markt zullen aspecten op het gebied van ethiek en maatschappelijk verantwoord ondernemen door het duurzaamheidsprogramma worden gewaarborgd;

5. Het toezicht op de deelnemende bedrijven zal door de onafhankelijke instanties SMK/Planetproof (Stichting Milieukeur) en de MPS-groep worden uitgevoerd.

bron: Lily Company
Publicatiedatum: