Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
13 maart, vakbeurs Aqua Nederland

"Hoe bereiken we een excellente waterkwaliteit?"

Voor een ecologisch gezond watersysteem is een goede waterkwaliteit van groot belang. Ondanks dat de waterkwaliteit in Nederland de afgelopen jaren is verbeterd, heeft Nederland een grote opgave wat betreft het halen van de eisen van de Kaderrichtlijn Water.



Daar komt bij dat elke sector een eigen specifieke waterkwaliteit vraagt: aan drinkwater stellen we andere eisen dan aan proceswater voor de industrie of gietwater voor de tuinbouw. In alle stappen van de watercyclus vindt innovatief onderzoek plaats naar het meten, aanpassen en optimaliseren van de waterkwaliteit. Wilt u weten wat dit voor u kan betekenen? KWR Watercycle Research Institute organiseert op 13 maart 2018 het symposium 'Excellente waterkwaliteit in de watercyclus'.

Het symposium wordt georganiseerd door KWR in het kennisprogramma bij de Vakbeurs Aqua Nederland in Gorinchem. Kenniscoproductie – de samenwerking tussen onderzoekers en kennisgebruikers – en de opbrengsten daarvan staan centraal. Hoe krijgen we beter zicht op stoffen die in het watersysteem terechtkomen? Hoe beoordelen en verwijderen we deze stoffen? En waar in de waterketen kunnen we effectief maatregelen nemen? Sprekers gaan in op voorbeelden uit de verschillende sectoren.

Aanmelden
Het symposium 'Excellente waterkwaliteit in de watercyclus' vindt plaats op dinsdag 13 maart van 13.00 tot 15.00 uur in de Evenementenhal Gorinchem.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Bron: KWR
Publicatiedatum: