Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Chuck Pavlich, Terra Nova Nurseries over de nieuwe Artemisia 'Makana' Silver

"VS: "We waren binnen enkele uren uitverkocht"

"De dag dat we de eerste sneak peek op internet zetten, waren we binnen enkele uren uitverkocht", zegt Chuck Pavlich, hoofd productenontwikkeling bij Terra Nova Nurseries. Hij lijkt niet de enige te zijn die zeer enthousiast is over de nieuwste introductie: de Artemisia 'Makana' Silver.

Artemisia 'Makana' Silver
Artemisia 'Makana' is een selectie die ontwikkeld is bij Terra Nova Nurseries uit de soort mauienesis, die op het eiland Maui op Hawaï groeit. Het is daarnaast een van de weinige jaarlijkse variëteiten van de Artemisia. 

Anders dan bij de gewone Artemisia heeft deze nieuwe variëteit geen sterke geur, groeit deze sterk zonder dat deze te "wild" wordt en past deze goed bij andere jaarlingen. "De zilveren kleur past perfect bij zowel pastelkleurige en fel gekleurde jaarlingen. Door het op veren lijkende gebladerte worden borders en perken opgevuld en krijgen deze een enerverend uiterlijk. De 'Makana heeft een uitstekend natuurlijk habitat, maar leent zich ook voor gebruik in heggen." 


Artemisia Makana™ Silver. In het Hawaiiaans betekent Makana cadeau of beloning. 

De Artemisia 'Makana' kweken
Naast het veelzijdige gebruik en zijn mooie uiterlijk heeft de 'Makana' ook meerdere voordelen voor de kweker. "Deze variëteit wortelt gemakkelijk en groeit zonder moeite van de kweker in een prachtige plant. Het zilveren gebladerte is van nature resistent tegen insecten en is weerstand tegen droogte en hitte. Het is gehard tot zone 9-11 van het Amerikaanse ministerie van Landbouw." 



Grote vraag
Niet alleen Pavlich is blij met de 'Makana', ook de kwekers lijken zeer enthousiast te zijn. "Deze variëteit wordt een groot succes. De dag dat we de eerste sneak peak op internet zetten, waren we binnen enkele uren compleet uitverkocht! De bestellingen stapelen zich op en ik weet zeker dat we ook in de toekomst deze nieuwe variëteit kunnen blijven leveren. Het is echt een prachtige nieuwe plant." 

Voor meer informatie:
Terra Nova Nurseries
Email: www.terranovanurseries.com
Publicatiedatum: