Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe krat verlengt houdbaarheid pioenen

Tijdens de onlangs gehouden Fruit Logistica in Berlijn heeft Janny MT, een Frans bedrijf, de nieuwe Janny MT Module gepresenteerd. De Janny MT Module is een krat waarin temperatuur en luchtvochtigheid geconditioneerd zijn. Adrien Buisson, Sales Manager Noord-Europa bij Janny MT, ziet interessante mogelijkheden voor het gebruik ervan in deze regio. "Het is vooral ideaal voor gebruik op de bloemenmarkt om pioenrozen in op te slaan", weet Andrien. 

“De Europese pioenrozen markt begint in februari in Israël. Daarna verschuift deze naar Italië, Frankrijk en, als laatste, Nederland", zo zegt hij. “Omdat Nederland, dat veel pioenrozen produceert, als laatste in het seizoen komt, is onze Janny MT Module ideaal voor hen om het seizoen te verlengen." 



Het pioenrozen seizoen duurt slechts zes weken. "Door onze bakken met een gecontroleerd milieu te gebruiken, kunnen Nederlandse telers het seizoen verlengen tot augustus/september, wanneer er een groot gat in de markt is", gaat Adrien verder. "De bakken van Janny MT kunnen dit gat opvullen door de bloemen gedurende een langere periode te conserveren in vergelijking met koelbewaring." 

“Ons grootste project op dit moment is de samenwerking met pioenrozen telers in Noord-Europa. We willen hun bloemen opslaan tijdens de piek van het productieseizoen in het begin van juni. Hierna kunnen zij dan nog pioenrozen leveren, terwijl dit nergens anders meer mogelijk is. Dit is een zeer belangrijke ontwikkeling", zegt Adrien. 



Janny MT werkt ook samen met een bedrijf in de VS om een bak met een gecontroleerd milieu te ontwikkelen dat geschikt is voor transport. Deze bak zal dan niet alleen voor bloemen gebruikt worden, maar ook voor groenten, fruit en champignons. Adrien: "De producten kunnen dan met onze bakken in een koude keten naar het buitenland geëxporteerd worden. De bakken kunnen ook ingeklapt worden, zodat ze ruimte besparen op de weg naar huis." 

Voor meer informatie:
Janny MT
La Condemine
71260 Péronne
France
T: +33.3.85.23.96.20
F: +33.3.85.23.96.20
www.jannymt.com
Publicatiedatum: