Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

IPM Dubai en WOP Dubai flink gegroeid

De IPM Dubai en WOP Dubai in het Dubai World Trade Center van 5 tot 7 december 2017 zijn de beurzen voor tuinbouw- en versproducten in het Midden-Oosten, waar afgelopen editie meer dan 300 exposanten hun producten en diensten presenteerden. Uit onlangs gepubliceerde cijfers blijkt dat de handelsbeurs 4178 bezoekers trok: een groei van bijna 7% ten opzichte van het jaar daarvoor.



Beursbezoekers waren vooral kopers uit de Verenigde Arabische Emiraten, hun buurlanden en het Verre Oosten. Exposanten waren afkomstig uit 20 landen en presenteerden producten en diensten uit het complete tuinbouwspectrum: planten, tuinbouwtechnologie, floral, tuinproducten, logistiek, plantenonderhoud en gebruiksmaterialen voor tuinbouw en landschapsarchitectuur.

Zeven internationale landenstands tijdens IPM Dubai
De internationale allure van IPM Dubai bleek onder andere uit de aanwezigheid van landen stands voor China, Egypte, Ethiopië, Duitsland, India, Nederland en Sri Lanka. Bij de Duitse gemeenschappelijke stand toonden twaalf bedrijven hun producten onder het keurmerk ‘Made in Germany’, gesubsidieerd door het Duitse federale ministerie van Voedsel en Landbouw. Met het oog op Expo Dubai 2020 bood IPM Dubai nieuwe perspectieven voor de deelnemers: Grootschalige bouwprojecten zijn in volle gang, er worden nieuwe hotels gebouwd en openbare parken gecreëerd. Er is dus een toenemende vraag naar producten en diensten voor alles wat met tuinbouw te maken heeft.

Een paar hoogtepunten uit het ondersteunend programma van IPM Dubai: De presentatie van de Duitse bloemistenvereniging, die samen met de online marktplaats Floranow, Europees bloemenontwerp combineerde met de Arabische levensstijl. Daarnaast werd er een tuinbouwtour door de Dubai Miracle Garden aangeboden en voordrachten over actuele onderwerpen in de tuinbouw. Opvallend was ook een barbecueseminar met vertegenwoordigers van de in Duitsland gevestigde Barbecue Industry Association Grill.

De officiële opening van IPM Dubai op 5 december werd verricht door Thomas Kufen, burgemeester van Essen; Oliver P. Kuhrt, CEO van Messe Essen en Ingo Klöver, algemeen directeur van planetfair Dubai. IPM Dubai is een buitenlandse dochteronderneming van IPM Essen (Messe Essen). Burgemeester Kufen gebruikte zijn verblijf in de VAE ook om zijn collega’s in Dubai te ontmoeten.

WOP Dubai - World of Perishables
Tegelijkertijd met IPM Dubai vond WOP Dubai plaats, de belangrijkste handelsbeurs voor verse goederen in het Midden-Oosten. Deze trok 5482 bezoekers en had 221 exposanten uit 35 landen, die onder meer groenten en fruit presenteerden, technische uitrusting en producten en diensten met betrekking tot productbeveiliging, transport, handel en de behandeling van temperatuurgevoelige goederen. Ook hier waren er landen stands voor Australië, Azerbeidzjan, België, China, Egypte, Frankrijk, Griekenland, Italië, Kenia, Moldavië, Marokko en Nederland.

De volgende editie van de beurzencombinatie IPM Dubai en WOP Dubai zal plaatsvinden in het Dubai World Trade Center van 1 tot 3 oktober 2018.

Voor meer informatie:
www.ipm-dubai.com
www.wop-dubai.com
Publicatiedatum: