Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met micro-organismen crazy roots in tomaten te lijf

Water IQ International B.V. rondde deze maand een deelonderzoek af naar microflora management in de opkweek van groentenplanten. Het doel was om aan te tonen dat een selectie van weerbare micro-organismen aan de wortel een sleutelrol vervult in de weerbaarheid van planten. Om dit aan te tonen, werden jonge tomatenplanten geïnjecteerd met Rhizobium rhizogenes, de veroorzaker van overmatige wortelgroei. Na een kasproef van 12 weken bij Groen Agro bleken de controleplanten allemaal crazy roots te ontwikkelen. In de planten die behandeld zijn met de microflora management aanpak van Water IQ werd geen besmetting aangetroffen.



Directeur R&D Freddy Dekkers van Water IQ: “Microflora management beoogt met een selectieve waterbehandeling groeikansen te geven aan weerbare micro-organismen in de rhizosfeer. De uitkomsten van het onderzoek verbazen ons niet in de zin dat we werken met in de plantwetenschap bekende mechanismen. Bij onderzoek zie je echter bijna zelden zulke zwart/wit resultaten. Dat is een plezierige bevestiging dat we op de goede weg zijn. Wij willen altijd kunnen meten wat we doen. De tijd van schimmige middeltjes en trial and error is voorbij. Daarvoor zijn de belangen veel te groot.”

Het onderzoek naar crazy roots werd uitgevoerd door Stichting Control in Food and Flowers, gelieerd aan Groen Agro Control. Opdrachtgevers waren Plantenkwekerij P van Geest en Water IQ International. Beide bedrijven staan deze week op de Horticontact beurs in Gorinchem.

Voor meer informatie:
Water IQ International B.V.
Collse Heide 12
5674 VN Nuenen
Contactpersoon: Jeroen Krosse
Tel: 040-3030800
E: mail@wateriq.nl
www.wateriq.nl
Publicatiedatum: