Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FloraXchange verwelkomt 2 miljoenste bezoeker

Afgelopen week, op woensdag 14 februari 2018, werd de 2 miljoenste bezoeker verwelkomd op FloraXchange. Alex Keijzer, inkoper bij Javadoplant, logde woensdag precies om 15:59 in op FloraXchange en werd daarmee de 2 miljoenste bezoeker. De afgelopen jaren, maar met name de afgelopen maanden is een duidelijke stijging te zien in het aantal bezoekers op FloraXchange. Deze stijging heeft ervoor gezorgd dat het platform deze week de 2 miljoenste bezoeker heeft mogen verwelkomen.

De groei naar de 2 miljoenste bezoeker
FloraXchange is de afgelopen jaren hard gegroeid en dat is duidelijk terug te zien in het aantal bezoeken. Met name de laatste maanden is het aantal gebruikers dat wekelijks het platform bezoekt aanzienlijk gestegen. In week 5 waren er maar liefst 31.730 bezoeken op het platform, uitgevoerd door 2289 unieke bezoekers, een recordaantal.



Vorig jaar in week 5 stond het aantal unieke gebruikers op 1226. Zij bezochten het platform die week samen 12.010 keer. Dit betekent dat het aantal unieke gebruikers dat het platform per week bezoekt in een jaar tijd ongeveer is verdubbeld. Daarnaast loggen de bezoekers ook vaker in op het platform. Waar een gebruiker in week 5 van 2017 gemiddeld 10 keer inlogde, deed een gebruiker dit in week 5 van 2018 gemiddeld 14 keer.

“Ik log eigenlijk dagelijks in op FloraXchange. Wat ik wel fijn vind is dat nu echt al onze kwekers op het platform zitten. Ik merk dat FloraXchange steeds vaker gebruikt wordt en dat het steeds belangrijker wordt om het platform te gebruiken.” Aldus Alex Keijzer.

Overgang van PlantConnect naar FloraXchange
Eén van de redenen waarom het aantal bezoekers op FloraXchange de laatste maanden is gestegen is de overgang van PlantConnect-gebruikers naar FloraXchange. Sinds januari is PlantConnect niet meer beschikbaar. Voor die tijd gingen alle kwekers en exporteurs die normaalgesproken met PlantConnect werkten over naar FloraXchange. Een ander gevolg van deze overgang is het stijgen van het aantal actieve gebruikers op FloraXchange. Op dit moment zijn er ruim 500 exporteurs en ongeveer 1500 kwekers die actief gebruik maken van het platform.

Vergrote servercapaciteit
Het stijgende aantal gebruikers vraagt ook de nodige servercapaciteit doordat het platform vaker geraadpleegd wordt en daarnaast ook meer assortiments- en aanbodsgegevens verwerkt. Om aan de toenemende eisen te kunnen voldoen is eind oktober 2017 de webapplicatie verplaatst naar een snellere omgeving. Door deze opschaling is de gemiddelde laadtijd van pagina's op FloraXchange ongeveer gehalveerd.

FloraXchange
FloraXchange is op dit moment een communicatieplatform voornamelijk bedoeld voor kwekers en exporteurs in de sierteeltsector. FloraXchange heeft als doel om partijen sterker te laten samenwerken zodat de sector als geheel efficiënter kan opereren. Sinds juni 2017 trekken FloraXchange en Royal FloraHolland samen op om de digitalisering binnen de sierteeltsector een boost te geven. Samen ontwikkelen de bedrijven één gezamenlijk digitaal platform voor kwekers: Floriday. FloraXchange gaat in de toekomst aansluiten op Floriday als het onafhankelijke handelskanaal voor exporteurs.

Voor meer informatie:
FloraXchange
Jan van der Lans
T: 0174-725490
E: jan@floraxchange.nl
www.floraxchange.nl
Publicatiedatum: