Jan Renting, Optimal Connection

Lage productie Ethiopië resulteert in hoge vraag Keniaanse rozen

"Mede door het koude weer in Ethiopië hebben wij het gigantisch druk gehad in aanloop naar Valentijnsdag dit jaar," vertelt Jan Renting van Optimal Connection. Na een hectische 1,5 week kan men hier vandaag weer een beetje op adem komen.


Links: Jan Renting met de Ever Red en rechts: Ever Red.

Veel vraag naar Ever red
Optimal Connection verzorgt de logistiek en de afzet van verschillende kwekerijen uit Kenia en Israël en in aanloop naar Valentijn is Jan Renting behoorlijk tevreden. "De verkoop was goed en er was veel vraag naar de Ever Red rode rozen van kwekerij Belissima uit Kenia." Dit is de nieuwe kwekerij van AAA Roses, opgericht in 2015 en gevestigd op een hoogte 2.500 meter boven zeeniveau. Speciaal aan deze rozen die geproduceerd worden op deze kwekerij is de knopgrootte en de lengte van de steel. "De knoppen kunnen wel 8 cm zijn en de steel 80cm tot 1 meter en dat is iets wat niet veel kwekers uit Oost Afrika halen in deze tijd van het jaar", zegt Renting.

Lage aantallen Ethiopië
De hoge vraag resulteert ook uit de lage aantallen vanuit uit Ethiopië. "Het is heel koud geweest in Ethiopië en daardoor was de roosproductie een stuk lager dit jaar. Maar ook Colombiaanse kwekers hadden last van kouder weer dit jaar, waardoor ook daar de aantallen lager uitvielen. In Kenia daarentegen was en is het weer goed en daardoor zijn de aantallen en kwaliteit ook goed."

Goede prijzen
De hoge vraag en de lagere aantallen uit Ethiopië, maar ook uit Colombia, resulteert in goede prijzen voor de Keniaanse rozen in zijn algemeenheid. De Ever Red rozen van kwekerij Belissima, bijvoorbeeld, waren al zeer gewild, maar de lage aantallen vanuit Ethiopie en Colombia verhoogde de vraag verder en dit was terug te zien in de prijzen. "De Ever Red bracht in Nederland rond de 2 euro per steel op en in België zelfs 2,15 euro per steel."

Op een woensdag
Dit jaar valt Valentijnsdag op een woensdag en volgens Renting is dit een van de beste dagen voor de sector. "Er is meer rust vergeleken met vorig jaar toen het op een dinsdag viel. Veel bloemenzaken hebben in het weekend gewoon kunnen werken zonder stress. Gisteren hebben ze alles kunnen aanleveren waardoor alles vandaag in de winkel staat."

Voor meer informatie:
Flower Optimal Connection
Jan Renting, Sales Manager
M: +31 631639122
T: +31 297392200
E: j.renting@optimal-connection.com
www.optimal-connection.com

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018