Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fleurametz's Preferred Supplier Klaver Lily

Van bol tot bloem in eigen beheer

Schitterend grote Orientals, de enige kweker met de Calvados en jarenlange ervaring: Preferred Supplier Klaver Lily biedt het naar eigen zeggen allemaal. En niet alleen op de Hollandse locatie. Lydia Klaver, Financieel Directeur: "We hebben ook bollen in de grond in Bordeaux (FR) en Nieuw-Zeeland (NZ). Zo kunnen we een kwalitatief sterk product jaarrond leveren."



Haar broer, Gert-Jan Klaver, is de Algemeen Directeur en bezoekt elke kwekerij persoonlijk, meerdere keren per jaar. "Ik kijk hoe de bollen zich ontwikkelen, of de planning wordt nageleefd en wat de exacte omstandigheden zijn. Het is veel reizen, maar hiermee houden we de lijntjes kort en de controle scherp." Wekelijks worden de benodigde bollen naar Noord-Holland vervoerd om op te bloeien tot prachtige lelies.

GlobalGAP
Lydia: "We zijn al jaren gecertificeerd volgens de standaard van GlobalGAP." Gert-Jan: “Doordat we alles in eigen hand hebben, van bol tot bloem, is het ook direct te controleren." FleuraMetz-inkoper Wilco van Termeij is blij met de betrokken werkwijze. "Duurzaam telen vergt veel discipline. Het wordt steeds meer op waarde geschat door de consument. Preferred Suppliers en FleuraMetz werken samen toe naar FSI 2020.

Jarenlange ervaring
Gert-Jan: "We hebben goed contact met de veredelaars en weten uit jarenlange ervaring wat de ideale omstandigheden zijn en kunnen zo heel efficiënt broeien, telen en kweken." Het specifieke proces van knoppen, bollen en breuklijnen zit elke medewerker van het bedrijf in de vingers. Lydia: "We leveren bijvoorbeeld aan Marks & Spencer in Groot Brittannië. Ze verwachten een constante, hoogwaardige kwaliteit."

Orientals
Gert-Jan: "We testen vier keer per jaar nieuwe soorten. Orientals zijn er in wit, roze, sommigen neigen naar rood. Maar toch kijken we elke keer: is er een betere? Het testen duurt ruim een jaar of drie. We willen zeker weten dat elke fase goed verloopt. Hoe groeit het blad, hoe houdt de bloem zich tijdens transport? Alleen dan kunnen we de kwaliteit waarborgen."

Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com
Publicatiedatum: