Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van lelies naar Ethiopisch gipskruid

Klaver Flowers heeft een jarenlange ervaring in het kweken van lelies. Een van de vroegere leliekwekerijen in Ethiopië had echter de ideale omstandigheden voor een heel ander product: gipskruid. En dus twijfelden Gert-Jan Klaver en zijn zus Lydia geen moment. “We wilden binnen een jaar dezelfde kwaliteitsstandaard behalen als dat we bij onze lelies hebben.”

"De lelies van Klaver Lily zijn sterke, jaarrond kwalitatief goede en prachtig grote Orientals. Dezelfde kwekers zijn verantwoordelijk voor Klaver Flowers en leveren hoogwaardig gipskruid af. We hebben jarenlang kunnen testen hoe vruchtbaar deze grond is, en hoe we deze grond zo gezond mogelijk kunnen houden,” aldus Gert-Jan.



Geen in elkaar gehaakte takken
Voornamelijk Excellence, maar ook Discovery wordt geproduceerd. “Deze soort heeft als groot voordeel dat de takken niet in elkaar haken, waardoor het makkelijker te verwerken is dan bijvoorbeeld Million Stars.” legt Gert-Jan uit. Hij reist eenmaal per 5-6 weken naar Ethiopië, om de groei en teelt eigenhandig te kunnen controleren. Elke ontwikkeling zorgt voor een klimaatneutraler bedrijf en dat is een van de beoogde doelen voor Preferred Supplier Klaver Flowers.



Elke tak wegen
Lydia: “In Ethiopië zorgen we dat elke tak apart wordt gewogen. Bij de meeste kwekers wordt gips per bos gewogen en kunnen er twee of drie slecht bruikbare takken tussen zitten. Dat doen wij niet, elk van de takken in een bos is apart gewogen en goed bruikbaar in boeketten.” En dus werd de doelstelling, om binnen een jaar bij de top van de markt te behoren, ruim een half jaar eerder behaald. Met recht is deze Gypsophilia-kweker dan ook Preferred Supplier.



Hoog segment, prettige prijs
FleuraMetz-inkoper Wilco van Termeij: “Het is erg prettig samenwerken. Ik hoef hen het belang van kwaliteit en een hoogwaardige standaard niet uit te leggen, dat is voor hun al vanzelfsprekend.” De producten van Preferred Supplier Klaver Flowers komen heel dichtbij de kwaliteit van het hoge segment Gypsophilia uit Ecuador. Gert-Jan: “Dat is het streven, ja. Maar dan wel voor een prettige prijs.”

Bron: FleuraMetz
Publicatiedatum: