“Huis van de Kweker” opent op 18 februari 2018

Sleuteloverdracht Green Trade Center

Afgelopen week was het zover: directeur Bob Moria van Waterdrinker Aalsmeer ontving tijdens een officiële overdracht de sleutel van het Waterdrinker Green Trade Center (GTC) uit handen van Boele & van Eesteren namens projectontwikkelaar Kondor Wessels Projecten.

Op zondag 18 februari a.s. opent het nieuwe pand, gelegen naast het huidige Waterdrinker hoofdkantoor, zijn deuren. Op een oppervlakte van 25.000 m2, presenteren honderd shop-in-shop kwekers en veredelaars hun noviteiten en specialiteiten, 9.000 soorten kamer- en tuinplanten, 300 soorten orchideeën, boomkwekerij producten, en honderden soorten bijzondere bloemen in samenwerking met Dobbe Flowers en Agora. De potten, accessoires, bloemisterij artikelen en design objecten van toonaangevende merken maken het aanbod compleet. Dit alles in een omgeving waar de laatste consumententrends, styling ideeën en vakinformatie gedeeld worden. Hiermee wordt het GTC de grootste inkoopbelevenis en inspiratiebron van internationale allure voor de Europese vakhandel.
 

Bob Moria tekent voor ontvangst van de sleutel van het Waterdrinker Green Trade Center. Foto: Waterdrinker Aalsmeer

Compleet aanbod
Aanleiding voor de komst van een nieuw groothandelscentrum is de huidige tendens waarin klanten steeds meer op zoek zijn naar beleving, kennis en inspiratie. Waterdrinker is ervan overtuigd hier met de verwezenlijking van het Green Trade Center op in te spelen door een complete “store experience” aan te bieden. Vanaf 18 februari kunnen klanten alles verkrijgen wat ze nodig hebben in slechts “one stop”.

Daarnaast is een verbetering van de klimatologische omstandigheden ten opzichte van de bestaande Cash & Carry een belangrijke motivatie geweest. Dit is niet alleen belangrijk voor planten en bloemen, maar ook voor klanten en medewerkers. Dankzij de kasconstructie van het GTC, kan er van daglicht worden genoten en zijn er beluchtingsmogelijkheden. De speciaal gebouwde kas (met extra beluchtingsmogelijkheden) draagt bij aan de flinke uitbreiding van het boomkwekerij assortiment. Verwarming van het hele pand vindt plaats via de vloer.

Shop-in-shop
In het GTC, ook wel “Huis van de Kweker” genoemd, staan veredelaar, kweker, leverancier en klant in direct contact met elkaar door een shop-in-shop formule. Bijeenkomsten die hier wekelijks plaatsvinden, hebben als doel innovatie, inspiratie en kennis met elkaar te delen. Het GTC zal voor klanten als inspiratiebron dienen om consumenten te bewegen meer bloemen en planten te kopen.

Openingsweek met Meet & Greets, noviteiten en presentaties
Tijdens de openingsweek van 18 - 25 februari a.s. vinden er diverse activiteiten plaats. Zo zijn er productpresentaties van kwekers, Meet & Greets van Air so Pure over planten en gezondheid en het Longfonds over lucht binnenshuis, demonstraties van “Tea by Me” concept met thee van Nederlandse bodem en potten gieten van Valence, Royal FloraHolland informeert over de campagne “Wissel van het seizoen”, en vele andere presentaties.


Voor meer informatie:
Waterdrinker Aalsmeer bv
Postbus 1167
1430 BD Aalsmeer
www.greentradecenter.nl

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018