Manuel Diez van de Ecuadoraanse rozenkwekerij Flores Verdes:

Valentijnsdag: Opkomst van de gele roos

Gele rozen voor Valentijnsdag? Ja, ze lijken dit jaar erg in trek te zijn. De Ecuadoraanse kwekerij Flores Verdes had de afgelopen weken zoveel aanvragen voor gele rozen dat ze volledig uitverkocht zijn. "Rood, roze en wit waren de beste verkopers voor Valentijnsdag, maar gele rozen verkopen nu beter dan alle kleuren behalve rood," zegt verkoopmanager Manuel Diez. Om aan de vraag te voldoen, zijn ook de prijzen van gele rozen gestegen.


De Flores Verdes kwekerij in Cayambe, Ecuador

Grote vraag naar geel
Flores Verdes heeft door de jaren heen altijd wat vraag gehad naar gele rozen rond Valentijnsdag, maar dit jaar kregen ze meer bestellingen dan ooit en raakten ze volledig uitverkocht, volgens Diez. 
 
Een hoge vraag resulteert meestal in hogere prijzen: "De prijs van gele rozen dit jaar, bijvoorbeeld van Brighton, Impact en High & Exotic, waren ongeveer 35% hoger in vergelijking met vorig jaar in dezelfde periode.”


Van links naar rechts: Brighton, Impact en High & Exotic.

Wat zou de reden kunnen zijn voor de grote vraag? Diez heeft geen echte verklaring, maar meer kleuren in de Valentijnsboeketten lijkt dit jaar een trend te zijn in de VS en Europa.

Meer vraag naar kleuren
Diez ziet met betrekking tot de vraag naar rozen voor Valentijnsdag dit jaar in het algemeen een stijging van de vraag naar kleuren. "In voorgaande jaren bestonden onze bestellingen rond Valentijnsdag meestal uit 50% voor rode rozen en 50% voor kleur, maar dit jaar zaten we dichter bij 70% voor kleur en 30% voor rood."

Rood nog steeds nummer 1
Rood is echter nog steeds de populairste kleur voor Valentijnsdag. "Dit jaar hebben we met succes onze rode rozenproductie kunnen verhogen. Meestal produceren we ongeveer 1 miljoen stelen rode rozen voor Valentijnsdag, maar dit jaar hebben we 3 miljoen gehaald. En de vraag naar rozen en vooral rode rozen is hoger dan we hadden verwacht, we verkopen onze rozen bijna net zo snel als we ze kunnen verwerken."

Voor meer informatie: 
Flores Verdes
Manuel Diez
Email: sales-fverdes1@floresverdes.com
www.floresverdes.com


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018