Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Emirates SkyCargo begint vrachtdiensten naar Maastricht

Emirates SkyCargo, de vrachtdivisie van Emirates, breidt haar diensten in Europa uit met de lancering van nieuwe lijnvrachtvluchten naar Maastricht vanaf 6 februari 2018. Emirates SkyCargo vliegt naar meer dan 40 steden. Maastricht wordt de tweede vrachtvluchtbestemming in Nederland na Amsterdam.



Emirates SkyCargo zal in eerste instantie twee vrachtvluchten per week naar Maastricht hanteren op dinsdag en donderdag. Op beide dagen arriveert het vliegtuig om 8:10 uur lokale tijd en vertrekt om 10:10 uur naar Dubai World Central. De tweewekelijkse dienst zal worden uitgevoerd met een Emirates SkyCargo Boeing 777 vrachtvliegtuig met een laadvermogen van 100 ton. Door de brede laaddeuren van het hoofddek is ook transport van grote en buitenmaatse vracht mogelijk.

Vanaf eind maart zal de frequentie van de vrachtvluchten naar Maastricht naar zeven wekelijkse vluchten worden uitgebreid. Hiermee wordt de aangeboden vrachtcapaciteit op vracht- en passagiersvliegtuigen naar Amsterdam aangevuld en worden de luchtvrachtverbindingen met aangrenzende regio's in België en Duitsland verbeterd. Naar verwachting zullen er onder andere algemene en e-commercevrachten en farmaceutische producten naar en vanuit Maastricht worden vervoerd.



Volgens Nabil Sultan, Senior Vice President van de Emirates Cargo Division, is Emirates SkyCargo blij met deze ontwikkelingen: “Nederland is een van onze belangrijkste vrachtmarkten en de vrachtvluchten naar Maastricht zullen ons helpen een sterkere aanwezigheid op te bouwen om aan de behoeften van klanten in de regio te voldoen. Bovendien heeft de zakelijke en logistieke gemeenschap rond Maastricht nu via Emirates SkyCargo toegang tot meer dan 155 bestemmingen op zes continenten.”

Ook in Maastricht zijn de vrachtvluchten erg welkom. Algemeen directeur Jos Roeven van Maastricht Aachen Airport zegt dat de nieuwe vluchten het resultaat zijn van enkele maanden hard werk: “We willen Emirates SkyCargo bedanken voor hun vertrouwen in onze diensten en we zullen ernaar streven om hun verwachtingen te vervullen en overtreffen en onze prestaties te blijven verbeteren."

Voor meer informatie:
www.skycargo.com
Publicatiedatum: