Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Pascal Rossen, Desch Plantpak:

Nieuw design orchideeën tray verbetert afwatering

Luisteren naar de ervaringen van de teler. Dat is essentieel voor veel leveranciers, ook voor toeleveranciers van potten, containers en trays, zoals Desch Plantpak. Op verzoek van een kweker van jonge orchideeënplanten ontwikkelden ze een nieuwe orchideeën tray met een afwaterende boven- en onderkant. Na verschillende proeven is er één type in productie en de reacties tot nu toe zijn positief. Desch Plantpak presenteerde deze trays tijdens de IPM Essen bij hun stand.


Kees Waque en Pascal Rossen van Desch Plantpak presenteren drie van hun nieuwe producten; een nieuwe orchideeëntray (die van Rossen vasthoudt), papieren pottentray (die van Waque vasthoudt) en de Aqua Max (de container op de vloer). Bij hun stand tijdens de IPM Essen.

Afvoer boven en onder
Volgens Pascal Rossen, Business Development Manager bij Desch, is de combinatie van de drainerende boven- en onderkant wat de tray uniek maakt: "Meestal blijft er water achter tussen de planten bovenop de tray, wat het microklimaat tussen de planten beïnvloedt en waardoor ze een ongecontroleerde hoeveelheid water krijgen. Om dit te voorkomen, hebben we de platte kant deze tray veranderd in de vorm van een piramide. Op deze manier stroomt het water gelijkmatig direct naar de plant en door de gaten in de bodem van de pot wordt het overtollige water afgevoerd." De orchideeëntrays die momenteel worden geproduceerd hebben aan de onderkant 2 x 4 mm gaten.


Detailfoto van de piramide

Proeven
De kweker op wiens verzoek deze tray is ontworpen is er blij mee en kweekt er momenteel jonge orchideeënplanten in. Het is echter de bedoeling meer typen te maken: "Het is erg belangrijk om naar de ervaringen en verzoeken van kwekers te luisteren. We hebben daardoor nu deze tray in productie met 2 x 4 mm gaten aan de onderkant, maar we zullen doorgaan met het testen van verschillende types totdat we een reeks hebben die aan de vraag van de verschillende orchideeënkwekers voldoet."

Gerecycleerd plastic
De trays zijn beschikbaar met een transparante en groene kleur. Beide zijn gemaakt van gerecycled plastic, maar de groene tray is wat milieuvriendelijker omdat er meer gerecycled materiaal voor kan worden gebruikt.

Voor meer informatie:
Desch Plantpak B.V.
Pascal Rossen
Email: pascal.rossen@desch.nl
www.desch-plantpak.com


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018