Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

TuinZaken Retail Awards 2017

The Garden Retail Experience 2017 is op dinsdagavond 6 februari feestelijk ingeluid met een wervelend TREx Gala op de nieuwe eventlocatie de Beursfabriek in Nieuwegein. Op deze stijlvolle avond zijn tevens door een vakjury de TuinZaken Retail Awards 2017 uitgereikt, dé prijzen voor de tuincentrumbranche. De uitslag bevat de nodige verrassingen als ook waardering voor bekenden uit het vak. Zo is de Karel Verdonschot Award toegekend aan Gerard Berkelmans en is Peggy Leurs Retailer van het jaar 2017.



Verder zijn de prestigieuze TuinZaken Product Awards toegekend aan: Talen Tools (Tuinonderhoud en -gereedschap), Duyvesteyn Plants (Groen binnen), Van der Starre (Groen buiten), By-Boo (Inrichting en sfeer indoor), Esschert Design (Inrichting en sfeer outdoor), Beeztees (Dierenartikelen).

Acht TuinZaken Retail Awards 2017

TuinZaken Retail Award Tuinonderhoud en -gereedschap: Talen Tools
Talen Tools was ook vorig jaar al genomineerd. En heeft dit jaar de zoektocht naar de perfecte steel en een ergonomisch handvat voor handgereedschap onverdroten voortgezet. Naast de prima kwaliteit en goede prijsstelling is Talen Tools een fijne en flexibel handels- en samenwerkingspartner die mooie oplossingen biedt voor private label en shop-in-shop: kortom ‘alles wat je graag wilt’ als tuincentrum.

TuinZaken Retail Award Groen binnen: Duyvesteyn Plants

Patrick Duyvestein van Duyvesteyn Plants in Berkel en Rodenrijs is een echte vakman en al ruim 25 jaar gespecialiseerd in het opkweken van grote planten. ‘Duyvesteyn maakt ‘t groenverkopers mogelijk om de consument dát aan te bieden wat goed in de huiskamer past. ‘Zodat we in het tuincentrum de groentrend helemaal tot zijn recht kunnen laten komen.’

TRE Retail Award Groen buiten: Van der Starre

Van der Starre, Boskoop, introduceerde deze zomer de Fleura Terrazza Fantastico: een geselecteerde Clematis in zuilvorm, die ook onderaan de plant bloeit. De plant kan solitair op een terras worden geplaatst; ‘Hierdoor is de Clematis een kuipplant geworden.’ Daarbij is ondernemer Bart van der Starre innovatief en is een leverancier waar je altijd van op aan kunt.

TuinZaken Retail Award Inrichting en sfeer indoor: By-Boo
By-Boo speelt in op de huidige woontrends waaraan ze een eigen draai geven met eigentijdse en wat stoerdere producten zoals kussens, poefs, plaids en zitzakken. Een fris gezicht dat ervoor zorgt dat de branche voor het eerst ook meubels kan verkopen. Het merk sluit goed aan bij de tuincentra omdat het wat stoerder is, met daarbij een mooie kwaliteit hout en goed uitgevoerd handwerk uit India.

TuinZaken Retail Award Inrichting en sfeer outdoor: Esschert Design
Esschert Design presenteert jaarlijks uitgebreide nieuwe collecties gerelateerd aan tuinieren en natuur maar ook een kerstcollectie met heel veel nieuwe items. Zij creëren concepten voor de tuincentrumbranche met bijvoorbeeld als onderwerp wilde vogels, dieren en tuinieren (voor kinderen). Alle producten worden ontworpen in een eigen ontwerpstudio met Europese ontwerpers.
 
TuinZaken Retail Award Dierenartikelen: Beeztees
Beeztees is gespecialiseerd in alles wat je kunt bedenken voor huisdieren. ‘Ze hebben de dierenafdeling weer hip gemaakt en helemaal van deze tijd.’ Met goedlopende producten en winkeloplossingen zoals het snackconcept zijn ze innovatief en ook de styling is top. 2017 heeft bovendien een overname plaatsgevonden van de Duitse leverancier van huisdierenbenodigdheden Karlie.

TuinZaken Retail Karel Verdonschot Award 2017: Gerard Berkelmans
Gerard Berkelmans is voormalig eigenaar van Intratuin Rosmalen en Intratuin Tilburg, deelnemer van de redactieraad van TuinZaken en was o.a. bestuurslid bij de NVT en Plantarium. Hij heeft kortom hart voor de tuinbranche en is heel actief en innovatief. Zo is hij initiator van Landgoed De Groene Kamer in Tilburg, een landgoed waar duurzaam ondernemen en verantwoorde ontsluiting van de omliggende natuur hand in hand gaan.
 
De oeuvreprijs Karel Verdonschot Award is vernoemd naar de in 2013 overleden hoofdredacteur van TuinZaken.

TuinZaken Retail Award Retailer van het jaar 2017: Peggy Leurs. Peggy Leurs van Tuincentrum Leurs in Venlo staat bekend om haar vooruitstrevende bedrijfsvoering. In 2017 was de oplevering van diverse innovatieve verbouwingen waaronder een flinke uitbreiding met diverse kleine shops en een tweede horecapunt met het spectaculaire restaurantconcept Piazza Leurs en een speelplek voor de kinderen. Ook waren er in 2017 twee feestelijke jubileums: 50 jaar familiebedrijf Leurs én 20 jaar Tuincentrum Leurs. De kerstshow A Sparkling Christmas, trekt in het najaar iedere zondag tussen de 5.000 en 7.000 bezoekers.
 
De vakjuryleden van de TuinZaken Retail Awards 2017 zijn Patrick Coppelmans (TC Coppelmans Nuenen), Joke Schalk (Life&Garden Etten-Leur), Hendrik Vreeman (Intratuin Almelo, Lochem, Deventer, Apeldoorn), Marcel Koene (TC De Carlton), Jacky Michels (GroenRijk Nederland), Peter Paul Kleinbussink (Intratuin), Peter Stox (bijStox), Kim van Haaster (TC De Bosrand), Brenda Horstra (Tuinbranche Nederland), Anita Meuleman (TuinZaken en Garden Retailer) en Tjeerd Posthumus (TPK Media & Events).
 
bron:
Publicatiedatum: