Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vrijstelling Agrichem Asulam 2 voor gezaaide zomerbloemen en bloemzaadteelt

Op aanvraag van onder meer LTO Glaskracht Nederland, Plantum en KAVB heeft de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een tijdelijke vrijstelling op grond van artikel 38 van de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden afgegeven ter bestrijding van onkruiden in diverse teelten.

Agrichem Asulam 2 wordt toegelaten voor gebruik in:
  • de onbedekte teelt van hyacint, tulp, lelie
  • de onbedekte teelt van gezaaide zomerbloemen en de bloemenzaadteelt
  • de onbedekte teelt van spinazie en de zaadteelt van spinazie
Door het verlenen van deze vrijstelling is ook dit seizoen Agrichem Asulam 2 beschikbaar gekomen als onkruidbestrijdingsmiddel in de gezaaide zomerbloemen van onder meer: Nigella, Bupleurum, Amaranthus, Ammi Visnage, Dianthus barbatus, Delphinium (ridderspoor), Papaver, Kalabos en Eryngium. Met deze vrijstelling blijft het mogelijk om in Nederland voldoende hoog kwalitatief gezaaide zomerbloemen te produceren.

De vrijstelling van Agrichem Asulam 2 in de onbedekte teelt van gezaaide zomerbloemen en bloemenzaad geldt met ingang van 15 maart 2018 en vervalt op 10 juli 2018.

Er gelden strikte toepassingsvoorwaarden, zoals een maximaal aantal toepassingen en diverse driftreducerende maatregelen: zie voor een volledig overzicht de publicatie van het besluit in de Staatscourant.

tekst en afbeelding: LTO Glaskracht Nederland
Publicatiedatum: