Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studieclub Greenport in teken van STudieclub Innovatieprijs 2018

Op dinsdag 20 februari 2018 organiseert de Studieclub Greenport Boskoop de jaarlijkse innovatie bijeenkomst in het Kwekerscafé Flora Boskoop.Voor deze prijs, die dit jaar voor de 15e keer wordt uitgereikt, zijn de volgende innovaties genomineerd:

Back on Track, initiatiefnemers van Lint bv en Gebr. V.d. Salm.
De logistieke uitdagingen voor de komende jaren zijn enorm. Naast de toenemende stagnatie van wegverkeer spelen in het goederenvervoer ook andere aspecten een rol zoals de strengere klimaateisen, het groeiende tekort aan chauffeurs, tol in Duitsland en kilometerheffing in België. Met de pilot ‘Back on Track’ wordt een baanbrekende vervoersmethode van weg naar spoor gerealiseerd.

Wortelborstel, Boomkwekerij A.C. Looman, Boskoop
Dit apparaat borstelt de wortels aan de onderkant van de pot eraf en met 2 blazers wordt alles direct weggeblazen. Hierdoor is het heel makkelijk om de plant, in dit geval de Hortensia’s, zonder veel kracht en met behoud van een mooi wortelgestel uit de pot te trekken en op de kar te zetten, klaar voor de overwintering in de koeling.

GoodRoots, initiatief van een achttal boomkwekers binnen de regio Boskoop, waaronder Erwin Maaijen van Maaijen vof, Boskoop
De boomkwekers willen met GoodRoots de traditioneel en ambachtelijk gekweekte heester weer nieuw leven in blazen! Zij zien het assortiment verschralen en de tuinen ‘verstenen’. Als Boskoopse boomkweker doet dat pijn. Vandaar dit gezamenlijk project met een gedreven groep kwekers uit de regio Greenport Boskoop Na de presentaties kunnen de bezoekers van het kwekerscafé door middel van hun smartphone hun stem uitbrengen, waarna de prijswinnaar bekend wordt gemaakt.

Hierna zijn Michel Wenzel en Marjon Vermeulen van Thearent, Hazerswoude uitgenodigd. Tijdens de jaarlijkse verkiezing van de ondernemersvereniging VOA op 16 januari jl. werden zij uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar 2018. Thearent is gevestigd op het ITC terrein en wereldwijd een heel grote speler als het gaat om de textiele aankleding van evenementen. In het kwekerscafé krijgen we een kijkje in de ondernemerskeuken van deze enthousiaste ondernemers.

Het kwekerscafé begint om 20.00 uur in Flora Boskoop. Bent u geïnteresseerd in deze avond maar geen lid van de stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop neem dan even contact op met Helma van der Louw tel. 06-28454955.

Publicatiedatum: