Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe fairtrade certificering voor Oegandese kwekerij Selecta One

De Oegandese kwekerij Wagagai heeft opnieuw een Fairtrade certificaat gekregen. Op 15 januari is het certificaat uitgereikt door FLO-CERT, het wereldwijde certificeringsorgaan voor Fairtrade.

Het besluit volgde na herkeuringen en bezoeken aan de kwekerij door FLO-CERT. Aan alle Fairtrade standaarden is door Wagagai voldaan en dus is de hercertificering succesvol afgerond. Hierdoor blijft het bedrijf gecertificeerd als Fairtrade leverancier voor bloemen en planten.



De poinsettias van Selecta One worden geproduceerd in Oeganda. Voor Selecta One bekent het hernieuwde certificaat dat alle varianten Poinsettia en Princettia aangeboden kunnen blijven worden als Fairtrade gecertificeerde jonge planten. Vanaf 2016 is Selecta One namelijk gestart met het leveren van gecertificeerde jonge planten aan hun poinsettiakwekers naast de conventionele soorten. De werknemers profiteren dankzij Fairtrade Premium onder ander van betere veiligheidsmaatregelen, vrijheid van vereniging en sociale projecten.



Daarnaast is door Selecta One en Wagagai Ltd. in de herfst van 2017 een project gelanceerd om de lonen van werknemers te verbeteren. Door beide partners zal afgezien worden van het heffen van certificerings- en marketingkosten. Er zal slechts een paar cent bovenop de prijs van de fairtrade kerststerren komen. Hierdoor kunnen de planten eerlijk verhandeld worden en kan het geld dat uitgespaard is rechtstreeks naar de arbeiders.



Certificeringsorganisatie FLO-CERT GmbH (FLO-CERT) is verantwoordelijk voor de implementering van certificaten door middel van controles bij alle contractpartners. FLO-CERT is ISO 65 geaccrediteerd volgens de internationale kwaliteitsstandaarden voor certificeringsorganisaties.

Voor meer informatie:
Selecta One
www.selecta-­one.com
Publicatiedatum: