Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Shanghai: huur een kantoorplant uit de muur

Een bedrijf in Shanghai is een test begonnen met de verhuur van planten voor in kantoorgebouwen. Klanten kunnen potplanten, die à la de frikandellen bij de Febo in kastjes in de muur zitten, huren voor 3 yuan ($0,05) per maand. De plant kan op ieder gewenst moment worden omgeruild. Wie niet goed is in plantenverzorging kan ze gewoon terugplaatsen en een nieuwe nemen. Het bedrijf zal het onderhoud tot verhuur aan de volgende klant verzorgen.

Achter glas staan de planten in de muren opgesteld. Nadat een klant een formulier heeft ingevuld en via een app een aanbetaling van 50 yuan heeft gedaan, kan men een bestelnummer invoeren of QR-code scannen om een deurtje te openen en een plant mee te nemen.

Li Yize, COO van Shanghai Daduo Information & Technology, zegt dat het idee voor deze bloemendienst afkomstig is van de oprichter van Fancy, Chen Zhijie: "Chen's vrouw houdt van bloemen en vraagt hem vaak mee naar bloemenwinkels en -markten. Volgens hem hebben bloemen een magisch effect op zijn vrouw. Met bloemen bezig zijn is verkwikkend en laat haar onaangename herinneringen aan het werk vergeten. Dus kwam hij op het idee om meer mensen tegen lage kosten te laten genieten van de schoonheid en het plezier van bloemen op kantoor."

Lees meer op Shanghai Daily (Ke Jiayun)
Publicatiedatum: