Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw bloemen- en plantenlabel Fair Flora gelanceerd

Vandaag wordt tijdens de Garden Retail Experience in Nieuwegein officieel 'Fair Flora' gelanceerd, een nieuw bloemen- en plantenlabel dat transparantie biedt over de footprint van producten. Telers die hun footprint hebben laten berekenen kunnen hun producten desgewenst onder dit label gaan voeren. Acht kwekerijen voeren vanaf nu al het Fair Flora-label.

Fair Flora moet uitgroeien tot hét bloemen- en plantenlabel dat transparantie biedt over de ecologische footprint van bloemen en planten. Het label, dat onder andere gedragen zal worden door telers die zijn aangesloten bij Benefits of Nature, moet telers bovendien een eerlijke prijs opleveren voor hun product. Zeven vrouwen staan voor Fair Flora: Karolien Tesselaar-Van Tilburg, Marleen van Arendonk, Marloes Fröling, Marina Kiur, Liza Sokol en Martine Reijm. Zij ondersteunen Fair Flora vanuit hun eigen expertise gebied, ieder draagt zijn steentje bij, daar waar mogelijk.



Kweker bepaalt de prijs
"Een Fair Flora-plant is een plant die wordt geproduceerd met oog voor duurzaamheid op het gebied van mens, milieu en grondstoffen. Daarnaast wordt continu gewerkt om deze plant nog duurzamer te produceren. Er zijn veel kwekers die op deze manier produceren, maar daar maar weinig voor terug zien. Ze worden gedwongen steeds duurzamer te produceren, maar een hogere prijs voor al deze investeringen is onbespreekbaar. Fair Flora brengt daar verandering in: bloemen en planten die volgens onze criteria worden gekweekt kunnen onder onze naam worden verkocht. De prijs bepaalt de kweker vervolgens zelf! Zo kan geïnvesteerd worden in bijvoorbeeld nieuwe teelttechnieken en betere mogelijkheden voor het personeel. Dit alles gebeurt op transparante wijze: de resultaten van de Fair Flora-eisen zijn ten alle tijden online te bekijken, inclusief een plan om verder te verduurzamen."


Klik hier voor een video waarin Fair Flora gepresenteerd wordt.

Telers die het label momenteel voeren, zijn Bestplant, Fachjan, Reijm Nieuwerkerk, Smit Kwekerijen, Tesselaar Alstroemeria, Van der Hoorn Orchideeën, Van Riel en VDE Plant. "Onze kwekers zijn dag in dag uit bezig met het kweken van prachtige bloemen en planten. Daarbij letten ze op gebruik van meststoffen en gewasbescherming, inzet van energie en elektra en ontwikkeling van personeel. De Fair Flora-kwekers hebben allemaal hun ecologische footprint berekend, ze weten dus waar de knelpunten in de bedrijfsvoering zitten en werken er hard aan om hier verbetering in aan te brengen. Dat doen ze niet alleen, maar in samenwerking met vele partijen. De sierteeltsector kan pas echt verduurzamen als de klant bereid is mee te werken aan die verbeteringen."

Kijk voor meer informatie over Fair Flora op fair-flora.com

Publicatiedatum: