Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Makkelijker in productie en beter stapelbaar"

Fertil verbetert biologisch afbreekbare potten

Fertil, leverancier van tuinbouwproducten, heeft haar biologisch afbreekbare potten verbeterd. Op de IPM in het Duitse Essen van afgelopen week presenteerden zij in hun stand hun prijswinnende product dat nu onder meer beter stapelbaar is.


Sandra Villette Sigault presenteert de Fertilpot NT op de IPM Essen 2018.

Volledig milieuvriendelijk
In de afgelopen jaren is door steeds meer telers geïnvesteerd in een meer duurzame teelt. Het gebruik van biologisch afbreekbare potten is een manier waarop telers hun milieuvriendelijke teeltproces kunnen verbeteren. De Fertilpot is gemaakt van houtsnippers en daardoor 100% natuurlijk en afbreekbaar. "Het hout komt voornamelijk uit bossen dichtbij onze fabriek in Frankrijk. We gebruiken alleen hout van bomen die zijn gekapt om het bos uit te dunnen. Eenmaal gekapt, worden de bomen in de fabriek verwerkt tot houtpulp," legt Sandra Villette Sigault, Marketing Manager bij Fertil, uit.



Voortdurende verbeteren
Al in de jaren zestig introduceerde het Franse bedrijf hun eerste biologisch afbreekbaar houtsnipperpot. Vanaf dat moment zijn zij constant nieuwe producten blijven ontwikkelen en hun productlijn blijven verbeteren. In 2015 kwam het bedrijf al met een turfvrije pot. Toch was er nog ruimte voor verbetering. De vorige Fertilpot kon ontstapeld worden door standaardmachines met een dubbel vorksysteem. Toch lukte dat niet altijd. Daarom lag de focus van Fertil in de afgelopen tijd op het verbeteren van de pot met het oog op het automatisch ontstapelen. 

"De vorige Fertilpot was lastiger in machinaal gebruik door de ruwe structuur. De nieuwe generatiepotten zijn gladder van structuur en daardoor beter ontstapelbaar en toepasbaar in alle mogelijk standaard machines," vertelt Sigault. 



Een winnend concept
Dat de nieuwe Fertilpot gewaardeerd wordt, bewijst het winnen van een prijs voor de beste technische innovatie tijdens de Salon du Vegetal 2017.

Voor meer informatie:
Fertil S.A.S
www.fertil.fr


Publicatiedatum: