Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Aantal gewassen met nevelinstallaties neemt toe"

Tholen - Een nevelinstallatie in de kas wordt meer en meer als een standaarduitrusting van de kas gezien. In het algemeen zien telers er steeds meer het belang van in. Met het gebruik van verneveling kun je het klimaat beter regelen. Door het inbrengen van een fijne waternevel, stijgt de relatieve luchtvochtigheid en daardoor daalt de temperatuur. Niet bij alle gewassen is een nevelsysteem gebruikelijk, maar dat breidt zich verder uit. Dat vertelt Ferry van der Berg van JB Groep.



Voor wat betreft bijvoorbeeld de chrysantenteelt is het gebruik van verneveling relatief nieuw. Bij chrysantenkwekerij Linflower uit Zuilichem zijn ze om. Zij besloten om te gaan vernevelen en nu worden de voorbereidingen getroffen om hier mee te gaan werken. De mannen van JB Groep leggen op dit moment de hoofdleidingen voor dit kassencomplex van 7,7 hectare. Ferry van den Berg:"Ons FogSystem is eenvoudig te monteren. Met de handleiding zijn de nevelstralen eenvoudig in de kas te installeren. Het is als het ware een bouwpakket. Juist dit maakt onze oplossing ook voor installatie in het buitenland heel geschikt. Telers kunnen er zelf mee aan de slag."



In de kas van Linflower komen 1.500 stralen met 3.000 nozzles te hangen. Deze hoeveelheid is afhankelijk van het gewenste aantal cc per m2. De teler geeft aan hoeveel cc er nodig is. Vervolgens rekent JB Groep dit door naar het optimale aantal nozzles. JB Groep fabriceert op maat: van de schakelkast, unit en pompen tot en met de hoofdleidingen en nozzles. De teler hoeft alleen te zorgen dat het aangesloten wordt op de klimaatcomputer.


Voor meer informatie:
JB Groep
Ferry en Jordy van den Berg
T: 0174 28 77 63
www.jbgroep.nl