Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Briljant Groen

De wonderlijke wereld van 'plantenintelligentie'

Planten kunnen praten. Die overtuiging werd lang afgedaan als zweverige onzin. Maar naarmate we steeds meer te weten komen over planten en hun eigenschappen, raken ook steeds meer wetenschappers ervan overtuigd dat planten kunnen communiceren. En dat op een behoorlijk ingenieuze manier. Planten vangen signalen uit de omgeving op, verwerken die informatie en zetten deze om tot oplossingen om te kunnen overleven. Om met Darwin te spreken: planten zijn intelligent. Eigenlijk hebben planten en mensen dus verrassend veel gemeen.

In een lezenswaardige blog op IntoGreen komt u tot de wonderlijke ontdekking dat planten als het ware miljoenen jaren geleden hun eigen immobiliteit en alle bijkomende nadelen daarvan ontdekten, maar in antwoord daarop weer een geweldig arsenaal aan innovatieve oplossingen en communicatiemiddelen hebben ontwikkeld.
Publicatiedatum: