Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FloraHolland incasseert € 6.418.400 refunding voor verdwenen stapelwagens

Tholen - Aan een langlopende zaak aangaande de diefstal van stapelwagens lijkt nu definitief een eind gekomen. Over een periode van vele jaren ontvreemdde een medewerker van FloraHolland vele duizenden stapelwagens. Deze persoon, waarvan de identiteit onder de pet wordt gehouden en handelend in opdracht van een eveneens anonieme opdrachtgever, zaagde de karren op de veiling in stukken en verkocht deze aan een metaalschroothandelaar. De opbrengst werd onderling verdeeld.

De schadevergoeding, 6,4 miljoen, is de eenvoudige uitkomst van het vermeend aantal ontvreemde karren, te weten 16.046 stuks, maal de waarde per individueel exemplaar, berekend op een middenprijs van 400 euro.

In de zaak werd al in 2009 uitspraak gedaan. Verschillende juridische procedures, memoires van grieven etc., hebben de zaak flink gerekt, deels in het voordeel van de veroordeelden. In een eerdere uitspraak werden zij nog veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 7,5 miljoen euro, omdat FloraHolland het aantal wagens wat grof naar boven had afgerond.

De uitspraak van de rechtbank van Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden is hier terug te lezen.