Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Importeursmodule geeft volledig beeld van verwachte leveringen en containerafhandeling

Recent heeft JEM-id voor GreenCommerce een nieuwe module ontwikkeld die speciaal afgestemd is op de wensen van importeurs. Importeurs krijgen hiermee een volledig beeld van verwachte leveringen en containerafhandeling. Vanuit het softwarepakket kunnen zij het gehele administratieve en logistieke proces monitoren en aansturen. Dit proces wordt vanaf het moment van verscheping tot het lossen van een zeecontainer in kaart gebracht waardoor er snel geschakeld kan worden tussen de verschillende partijen.

Importeurs
De logistieke stromen in de importwereld kennen veel factoren die een planning behoorlijk op zijn kop kunnen zetten. Dit gaf aanleiding om de processen van een importeur verder uit te werken, te onderzoeken en via automatisering te optimaliseren. Het resultaat is een set aan functionaliteiten die een extra dimensie geven aan het inkoopproces. Import- en exportspecialist Timerfruit is zeer tevreden met GreenCommerce en deze module: ‘’Het ‘next level’ software pakket ontzorgt ons team met verschillende expertises en maakt complexe product-, document- en geldstromen zeer inzichtelijk’’, aldus Mark De Bie.



Mogelijkheden

De importeursmodule van GreenCommerce assisteert middels een conflictenscherm waar men, op basis van controle op ingedeelde verkopen, ingeplande transporten en/of ompakopdrachten, direct problemen kan signaleren en daarop actie kan ondernemen. De module is opgesplitst in verschillende onderdelen die stuk voor stuk bijdragen aan verbetering van het volledige administratieve en logistieke proces van leveringen en de containerafhandeling.

Containerplanning

Voordat een container uiteindelijk op de bestemming wordt afgeleverd wordt al een heel logistiek proces doorlopen. Denk hierbij aan het lossen van containers, douane controles, containertransport, enzovoorts. Via het nieuwe containerplannings-onderdeel kun je het proces vanaf aankomst in de haven of luchthaven tot aan aflevering op de eindlocatie volgen en vastleggen. Ideaal voor een centraal inzicht in de inkomende goederenstromen.

Transito
Veel importzendingen komen van buiten de EU en hebben te maken met de transito-status. Het registreren van de bijbehorende documenten en acties zoals het vrijwaren van (delen van) containers of doorverkoop onder transito behoren uiteraard tot de mogelijkheden.

Productinformatie
Omdat er gewerkt wordt met producten die afkomstig zijn vanuit alle delen van de wereld is een goede informatievoorziening met betrekking tot voedselveiligheid van groot belang. Van iedere zending is daarom op palletniveau het GGN-nummer vast te leggen met daarbij informatie over de teler. Certificaatbeheer is via een aanvullende module mogelijk waarbij er actief gemonitord wordt op geldigheid van certificaten en verklaringen.

Ook kunnen ontvangen MRL-testresultaten snel worden ingezien.

Voor meer informatie:
JEM-id BV
Grote Waard 80
2675 RZ Honselersdijk
T: 0174-642622
info@jem-id.nl
www.jem-id.nl


Publicatiedatum: