Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
RoseMatic 2.0 van Bercomex

Ecuador: Naranjo met nieuwe sorteermachine Valentijnsdag tegemoet

In de aanloop naar Valentijnsdag worden er grotere hoeveelheden geoogst, maar is voor veel kwekers het behoud van kwaliteit en uniforme bossen een uitdaging. Daarom besloot de Ecuadoraanse rozenkweker Naranjo vorig jaar om als eerste Latijns-Amerikaanse rozenkweker de RoseMatic 2.0 van Bercomex te installeren. En momenteel draait deze op volle toeren. "Voor Valentijnsdag worden er 160.000 rozen gesorteerd en gebundeld," vertelt Carlos Jauregui van Columbec, de Ecuadoraanse partner van Bercomex.



Naast Moederdag en Allerheiligen is Valentijnsdag voor Naranjo, net als voor veel andere Ecuadoraanse kwekers, een van de belangrijkste dagen. De kwaliteit van de Ecuadoraanse roos mag echter niet lijden onder de grotere hoeveelheden rozen die er dan nodig zijn, en de RoseMatic 2.0 rozensorteerder van Bercomex was naar eigen zeggen dan ook een logische keuze.



Columbec, Bercomex en Narjanco zijn vorig jaar een intensieve samenwerking begonnen om het bewaringsproces te verbeteren: "We installeerden de RoseMatic 2.0 die alle variƫteiten kan verwerken die door Naranjo worden geproduceerd. Dat zijn er meer dan 80. Deze worden gekweekt op drie locaties, die op 2700 meter, en een zelfs op meer dan 3000 meter boven zeeniveau liggen."



De RoseMatic 2.0 sorteert rozen op basis van steellengte en -diameter, knophoogte en -opening en kan 8000 tot 9000 stelen per uur verwerken. Volgens Jauregui is een groot voordeel van de machine de combinatie van hoge productiviteit en het creƫren van uniforme trossen. "Handmatig is dit ook mogelijk maar met deze machine kan de kwekerij de productie tot 35% verhogen. Bovendien slaat het de sorteringscriteria per type roos op, dus kan de kweker altijd snel schakelen."

Voor meer informatie:
Naranjo Group
www.naranjogroup.com.ec

Columbec
Carlos Jauregui
Email: cjauregui@columbec.com
www.columbec.com

Bercomex
www.bercomex.com

Publicatiedatum: