Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kennisdag Substraat op 12 april 2018

Donderdag 12 april wordt de zesde Kennisdag Substraat gehouden. Het thema is diversificatie van systemen en substraten. Sprekers gaan in op de relatie tussen teeltsystemen en substraatkeuze, beïnvloeding van het microleven en het instellen van een juiste gift van water en voeding. De Kennisdag wordt gehouden bij Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw in Bleiswijk en begint om 14:45 uur en duurt tot ca. 20:00 uur.

Het aantal teeltsystemen groeit. Dit komt door nieuwe gewassen (appel), substraattoepassing in buitenteelten (aardbei), plant labs en consumenten (balkonsystemen) en nieuwe watergeefsystemen. Het lijkt alsof elk systeem een eigen substraat nodig heeft. Sprekers leggen uit hoe een substraat eruit moet zien voor een specifiek systeem en hoe de mogelijkheden van het systeem en de basiseigenschappen van de substraten bepalen welke systemen succesvol kunnen zijn.



Het programma is in opbouw maar de sprekers zullen ingaan op het gebruik van speciaal ontworpen substraat in de appelteelt, het samengaan substraat en teeltsysteem in de Freesiateelt, en het afstemmen van de opkweek op de doorteelt van bramen. Daarnaast is er aandacht voor het leren kennen en sturen van het microbioom (het samenspel van alle micro-organismen) in substraat door toevoeging van plantversterkende organismen, maatregelen om het microbioom in de teelt te veranderen en het verstoren van de communicatie van ongewenste micro-organismen. Tenslotte wordt gesproken over het meten en sturen van vocht en EC in potplanten.

Naast de themapresentaties is er tijd voor netwerken en discussie over actuele thema’s en innovaties. De Kennisdag richt zich op specialisten van toeleveranciers, voorlichters, onderzoekslaboratoria en substraatproducenten, maar ook geïnteresseerde telers zijn van harte welkom.

Kosten voor deelname aan de dag zijn € 125,= (vooraf te voldoen, incl. buffet). Binnen enkele weken wordt op de website van WUR Glastuinbouw een pagina geopend om u in te schrijven. Noteert u nu alvast de datum: 12 april 2018 in Bleiswijk.

bron: Wageningen UR

Publicatiedatum: