Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rechtbank steunt caravanstalling in kas niet

Tholen - Ook de Raad van State is van oordeel dat caravans in de kassen verboden moeten kunnen worden. Dat blijkt uit een uitspraak van de Rechtbank Den Haag van afgelopen vrijdag.

In de zaak kregen een aantal ondernemers geen omgevingsvergunning voor het voortzetten van hun caravanstalling in oude kassen. Daarvoor hadden ze een ontheffing nodig van het bestemmingsplan en die kregen ze niet. 

De overheid treedt al langer fel op tegen andere activiteiten dan telen in kassen, omdat dit de sanering en herstructurering van de sector niet ten goede komt. "Alternatief gebruik van kassencomplexen doorkruist het beleid om teeltfuncties te concentreren binnen glastuinbouwgebieden. Het (tijdelijk) legaliseren van caravanstallingen in kassen maakt sanering van de kassen minder waarschijnlijk en is vanuit provinciale optiek dus onwenselijk", stelt Gedeputeerde Staten, die de ontheffing weigerde.

De ondernemers voerden nog aan dat de plannen, sloop van de kassen en ruimte voor woningen, niet binnen vijf jaar zal plaatsvinden en dat ze de vergunning voor vijf jaar best kunnen krijgen, maar ook daar ging de rechter niet in mee. De bezwaren van de ondernemers zijn volgens hun terecht afgewezen. 


Publicatiedatum: