Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gelijkmatig klimaat met Airmix systeem

Het Airmix systeem is in 2016 door Van der Ende Groep op de markt gebracht en heeft als doel om met gesloten schermdoek optimaal te kunnen telen. De Airmix zuigt bij volledig gesloten doek koele lucht boven het scherm vandaan en blaast dit in de teeltruimte onder het schermdoek.



Bij een aantal van onze klanten hebben wij het Airmix systeem al geïnstalleerd. Bij Florein Gebera's hebben we in december jl. één afdeling van ruim een hectare voorzien van 23 Airmixen. Deze geven gezamenlijk een ventilatiecapaciteit van 10 m³/m²/uur.

De voornaamste reden voor hen om voor dit systeem te kiezen, is de mogelijkheid om te koelen in de zomer tijdens de verduisteringsperiode. Voorheen liep bij gesloten verduisteringsdoek de temperatuur erg op en werd het doek tussendoor weleens geopend om de temperatuur naar beneden te brengen met ongewenste temperatuurverschillen en lichtinval tot gevolg. De Airmix is een oplossing voor dit probleem.

Naast het koelen van het gewas bij gesloten doek is het met de Airmix ook mogelijk om de temperatuur in de kas te sturen en om de RV constant te houden. Daarnaast werkt het systeem ook als een horizontaal circulatiesysteem. Door de uniforme constructie is het systeem makkelijk toe te passen in zowel bestaande als nieuwbouwkassen.

Voor meer informatie:
Stolze
Bandijkweg 2
2676 LJ Maasdijk
Niels van den Ende
T +31 174 513 779
E: niels@stolze.nl
www.stolze.nl

Publicatiedatum: