Draadloos systeem voor klimaatbeheersing en irrigatie

Tijdens de IPM in Essen introduceert Sercom Regeltechniek "een uniek draadloos systeem voor klimaatbeheersing en irrigatie", meldt het Westlandse bedrijf. Nadat het bedrijf uit Lisse enkele jaren geleden al de Innovation Award ontving op de laatste Horti Fair-beurs, heeft het opnieuw een stap gezet in de verdere ontwikkeling van automatische klimaatregeling en opslag.Wireless Xtender
Met de introductie van de Wireless Xtender heeft Sercom het concept van draadloze communicatie tussen een centrale klimaatcomputer en zijn substations geoptimaliseerd. Ook is het mogelijk om hiermee doseringssystemen vollegronds aan te sturen.

"Wij vervaardigen elk deel van onze systemen (bijvoorbeeld printplaten, chips en andere hardware) zelf en schrijven alle software intern. Al onze geleverde systemen kunnen worden bijgewerkt zonder dat de hardware hoeft te worden vervangen. Als een leverancier van geavanceerde klimaatbeheersingssystemen is Sercom de eerste die radiotechnologie toepast om de mogelijkheid van communicatie over lange afstanden realtime uit te realiseren."

Communicatiesysteem
Het nieuwe tweerichtings-communicatiesysteem, dat formeel wordt geïntroduceerd tijdens de IPM-tentoonstelling in Essen, Duitsland, maakt het mogelijk om te communiceren tussen de hoofdcomputer en maximaal 16 substations, over een afstand tot zo'n 5 kilometer. "Dit biedt veel mogelijkheden om meerdere locaties vanuit een centraal kantoor te besturen en maakt het mogelijk om productiegebieden uit te breiden zonder dat dure en tijdrovende bekabeling nodig is."
 
Voor meer informatie:
Sercom Regeltechniek
0252-416530
sales@sercom.nl
www.sercom.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018