Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marc Calon roept Mark Rutte op voor een ‘zachte brexit’ te pleiten

LTO Nederland voorzitter Marc Calon is trots op de Nederlandse boeren en tuinders. 'Ze maken goed spul met een lage CO2 footprint, waar wereldwijd vraag naar is.' Calon reageert op de exportcijfers van landbouwproducten die zijn gepresenteerd tijdens de GrĂ¼ne Woche in Berlijn.

"Het is het derde jaar op rij dat de export van agrarische producten stijgt. Dit jaar met 7% tot ruim 91 miljard euro. Daar moet ik niet alleen trots op zijn, maar heel Nederland. Wat onze boeren en tuinders met hun ketenpartijen produceren, is van topkwaliteit. Dat vind je terug in de exportcijfers. Dat zeggen wij niet alleen, dat wordt ook bevestigd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)", aldus Calon.


LTO Nederland voorzitter Marc Calon

Brexit
Hij heeft echter een zwaar hoofd in de verwachte 'harde brexit'. "Als dat doorgaat, dan gaat dat de land- en tuinbouw en veel andere sectoren heel veel geld kosten. Daarom doe ik een dringend beroep op onze minister president Mark Rutte, dat hij samen met de andere EU-leiders voor een 'zachte brexit' gaat pleiten. Dat we met het Verenigd Koninkrijk goede handelsakkoorden kunnen sluiten en de markt blijvend kunnen bedienen met onze sierteelt, groenten, fruit, vlees en zuivel." LTO Nederland trekt in deze lobby samen op met VNONCW.

Kijk hier voor meer informatie en de exportcijfers.


Bron: LTO Nederland
Publicatiedatum: