IPM Essen Nijssen / Fluence Bioengineering: hal 7, stand 7A15

Nijssen presenteert klimaatoplossingen met Fluence Bioengineering

Tijdens de IPM in Essen presenteert Nijssen zich samen met Fluence Bioengineering. In 2017 realiseerde Nijssen verschillende projecten met ledverlichting van deze Amerikaanse innovator.

Het installatiebedrijf presenteert in Essen verschillende oplossingen uit de klimaattechniek. De afgelopen jaren realiseerde Nijssen onder meer ruim honderd klimaatkamers voor diverse bedrijven in Enkhuizens Seed Valley. De ruimtes, waaronder fytotrons, vitroruimtes, weefselkweekruimtes, vernalisatieruimtes, zaadopslagruimtes (met vriesinstallatie) en stoomcellen voor ontsmetting, worden ingezet voor een groot aantal toepassingen en gewassen. Ook werden meerdere productieruimtes voor indoor farming gerealiseerd.Optimale ventilatie

"Met een centrale luchtbehandelingskast en schapkoeling van onderaf via laser geperforeerde luchtzakken, waarborgt Nijssen een optimale ventilatie. Adequate ventilatie heeft een cruciale rol bij het terugkoelen van de verlichtingswarmte, het ontvochtigen, het controleren van de luchtsamenstelling en het reduceren van aantasting door ziekte."

Nieuw ontwikkeld in besturing

Voor gebruik in individuele klimaatkamers is een compacte versie ontwikkeld van het Nijssen Control System. Ook werden nieuwe besturingsmodules ontwikkeld voor het integreren van irrigatie en groepsgewijze aansturing van ledverlichting. Het besturingssysteem biedt de mogelijkheid voor 24/7 monitoring, grootschalige registratie van data en faciliteert uitgebreide data analyse.
Er werd een compacte versie ontwikkeld van het Nijssen Control System.

MyGrowthRoom XXL
Ook realiseerde Nijssen een XXL-variant van MyGrowthRoom, de succesvolle multifunctionele mobiele walk-in klimaatkamer voor kweektests én productie. Verschillende ruimtes werden tevens ingericht met het door Nijssen ontwikkelde Filacell-koelsysteem. Het systeem is gebaseerd op het principe van natte doorstroomkoeling bij ultra hoge luchtvochtigheid en kan bijvoorbeeld ook worden ingezet voor onderzoek naar plantziekten.


Een blik in een XXL-variant van MyGrowthRoom.Groeikarren met ledverlichting

Voor flexibele toepassing in klimaatkamers en testopstellingen voor indoor farming ontwikkelde Nijssen speciale Deense karren, compleet met in hoogte verstelbare schappen, eb-en-vloedbakken en de breed inzetbare en dimbare energiezuinige RAZRx groeiledverlichting van Fluence Bioengineering onder speciaal ontwikkelde waterdichte beschermkappen.


De groeikarren ontwikkelde Nijssen speciaal voor flexibele toepassing in indoor farming.

Ledoplossing op maat

Voor de verlichting selecteert Nijssen in overleg met de opdrachtgever voor een passende oplossing en leverancier. "Welke ledoplossing de beste keuze is, is afhankelijk van de toepassing", aldus Edwin Snabel, manager van de business unit Klimaattechniek. "Voor productie gelden andere prioriteiten dan voor tests en onderzoek, waar je de beschikking wilt hebben over een grote variatie in spectra en lichtintensiteit."
 
Nijssen / Fluence Bioengineering: hal 7, stand 7A15

Voor meer informatie:
Nijssen Koeling BV
Bio Science Park
Einsteinweg 3
2333 CC Leiden
Tel: 071 521 6214
sales@nijssen.com
www.nijssen.com

 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018