Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer bloemen en anders maaien in de bermen

Omdat er veel gemaaid wordt en natuur verdwijnt, worden bermen en groenstroken steeds belangrijker voor vlinders, bijen en biodiversiteit in het algemeen. Goed beheer van bloemrijke bermen door gemeenten is daarom van groot belang. Toch gebeurt dit nog lang niet altijd en daarom komt De Vlinderstichting met een keurmerk voor goed (maai)beheer.

Nationale bijenstrategie
Het keurmerk voor goed maaibeheer wordt gepresenteerd in het kader van de Nationale Bijenstrategie, een initiatief van de overheid, natuurbeschermers in samenwerking met het bedrijfsleven. Dit initiatief is ontstaan vanuit de zorg over de teruggang van bestuivende insecten in ons Land. “Eigenlijk gaat het al sinds 2010 slecht met met name de honingbij”, aldus Susanne Sütterlin, programmamanager Nationale Bijenstrategie bij het Directoraat-generaal Agro en Natuur. ”Complete volken sterven met name in de winter door ziekten, plagen en mogelijk bestrijdingsmiddelen. En dat zien we niet alleen in Nederland, het gebeurt wereldwijd.”

Lees meer op 24Green.nl
Publicatiedatum: