Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De tulpentuin van Pronk Tulpen

Bas Pronk is een innovatieve kweker nieuwe stijl. Zo heeft de gieter - niet alleen bij hem maar op tal van bedrijven - al geruime tijd plaatst gemaakt voor gelikte irrigatiesystemen en is de tulpenman voorzien van apps op zijn iPhone, waarop tot op de druppel nauwkeurig geregeld kan worden welk vak op welk moment hoeveel water krijgt.


foto: pronktulpen.nl

Het vak wordt geleidelijk evengoed een zaak van programmeren als van groene vingers. Pronk Tulpen is in zijn soort een van de voorlopers op het gebied van digitalisering en automatisering. Hij was de eerste met een volledig geautomatiseerde bosmachine en met het aandienen van een nieuwe generatie, de 22-jarige Bas, is de modernisering in een stroomversnelling gekomen.

Klik hier voor het boeiende verhaal uit het Noord-Hollands Dagblad (van Coen van de Luytgaarden, gepubliceerd op 12-01-2018), waarin Pronk Tulpen c.s. het vak naar een automatischer en digitaler plan tillen.

Publicatiedatum: