Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pune, 23 februari

Eerste Floral Artist Championship in India

Indian Flowers & Ornaments Welfare Association (iflora), de nationale promotieorganisatie die zich inzet voor Indiase bloemenkwekers, glastuinders, bloemisten en andere belanghebbenden, timmert in India op marketing gebied hard aan de weg.

De Indiase sierteeltsector, waarin een breed scala aan bloemen, planten en siergewassen vertegenwoordigd zijn, is nu uitgegroeid tot een volwaardige sector met bijna 45.000 hectare aan kasproductie en die werk biedt aan duizenden geschoolde en ongeschoolde arbeidskrachten. De sector beleeft nu een fase van technologische opschaling, semi-automatisering en professionalisering, waarbij de productiviteit verder verbetert.



Praktisch alle grote plantgoedleveranciers, uit Europa en daarbuiten, zijn dan ook zelf of middels partners op de Indiase markt vertegenwoordigd. Hierbij zitten Selecta, Queen, Royal Van Zanten, Princettia, Dalina Gene5tics, Dummen Orange, Bartels, Fides, Corn Back bv, Kultana Orchids, Darwin Perennials, Barberet & Blanc, Rose Forever, Hibisqs, Kp Holland, Armada, Graff Breeding, ECKE Ranch, Red Fox, Rijn Plant, Taiwan Orchid Nursery, Bromellaceae, Florist Holland b.v., Anthura b.v., Dekkar, Briercross, Konrst Alstromaria, Van Der Zon, Santamaria, Monteplanta, Santamaria, Hybrida, Gebroeders de Jong, Albani E Ruggiero, Moralia, La Vilkletta, Armada en Danziger - “Dan” Flower Farm.



De binnenlandse markt - van bloemisterij, bloemsierkunst, huwelijken en andere sociale ceremonies en vraag vanuit de commercie - is een groot afnemer van de snijbloemen, en bovendien zijn in het land meer dan 20.000 bloemisten actief.



De lancering van de eerste Indian Floral Artist Championship (IFAC) in 2018 moet de binnenlandse vraag een extra push geven. Het wordt georganiseerd door iFlora in samenwerking met het directiecomité. “Nationale topontwerpers, bloemontwerpers, leveranciers, bloemisten, bloemsierkunstenaars en weddingplanners zullen hier de nieuwste trends op het gebied van bloemsierkunst presenteren en nominaties doen voor dit kampioenschap," zegt iFlora voorzitter S. Jafar Naqvi.

Het kampioenschap wordt tegelijkertijd met de 13e internationale Flora Expo 2018 georganiseerd, van 23 tot 25 februari 2018 op de HA Exhibition Ground, Pimpri in Pune. Voor de openingsceremonie zijn diverse hoogwaardigheidsbekleders uitgenodigd van de Indiase overheid, de Nederlandse ambassade in India, mensen uit de sierteeltsector en zelfs enkele Bollywood sterren.

Voor meer informatie:
www.floraexpo.com
Publicatiedatum: