Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"een zeer belangrijke ontdekking"

Ball en KeyGene ontrafelen genetische code Vlijtig Liesje

Ball Horticultural Company heeft, in samenwerking met KeyGene, het genoom van de Impatiens walleriana (vlijtig liesje) succesvolle in kaart gebracht. Dit project is het eerste in zijn soort en creëert een zeer nauwkeurig hulpmiddel voor veredelaars die nieuwe oplossingen zoeken in de Impatiens sector. 

“Genoom sequentiëring en samenstelling zorgt niet alleen voor een efficiëntere aanpak bij het veredelen en identificeren van planteigenschappen, maar zorgt ook voor een beter begrip van onze producten en hun potentieel op de markt," zegt Matt Mouw, Technology Officer bij Ball Horticultural Company.

Gedurende dit project hebben Ball en Keygene gebruik gemaakt van long read sequencing technologie. Dankzij deze technologie hebben hun veredelaars al gebruik hebben kunnen maken van belangrijke planten genen, vooral degenen die een hoge resistentie bieden tegen meeldauw (IDM). Deze plantziekte heeft sinds 2008 zeer veel invloed gehad op de verkoop van het vlijtig liesje. Door deze nieuwe bron te gebruiken, samen met deze nieuw beschikbaar gekomen genomica, zijn bedrijven als PanAmerican Seed dichterbij het produceren van een Impatiens met een hoge resistentie tegen IDM dan ooit.


Voor meer informatie:
Ball Horticultural Company
www.ballhort.com




KeyGene Netherlands
Agro Business Park 90
6708 PW Wageningen
T +31 (0)317 466 866
F +31 (0)317 424 939
www.keygene.com



PanAmerican Seed
www.panamseed.com
Publicatiedatum: