Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ISO Group presenteert combinatiemachine voor steksteken én transplanten op IPM Essen

Op de komende IPM in Essen welke gehouden wordt op 23 t/m 26 januari 2018 zal de ISO Group een nieuwe machine onthullen, welke een combinatie is van de reeds bekende ISO Cutting Planter 2500 (automatische steksteek machine) en de ISO Vision planter (transplanter).

De Cutting Planter 2500 is inmiddels een begrip in de wereldwijde tuinbouw. Wereldwijd staan er van de ISO Cutting Planter 2500 ruim 80 in het veld.
Omdat voor veel kwekerijen het steksteken slechts een beperkte gedeelte van het jaar behelst, heeft ISO Group een machine ontwikkeld die naast het steksteken ook de mogelijkheid heeft om bewortelde planten te transplanten.



Door de verwisselbare grijper kop wordt het mogelijk om na het steksteekseizoen de machine in te zetten als transplanter. Omdat de kop verwisselbaar is wordt het ook mogelijk verschillende grootte planten én verschillende tray en potmaten te verwerken. Zo kan in overleg met ISO Group worden gekozen om één of meerdere koppen te ontwerpen met 1, 2 of meerdere grijpers, die afhankelijk van plantgrootte en potmaat voor de juiste planthandeling en snelheid kan zorgen. Op deze manier kan de machine langere tijd, in meerdere seizoenen en voor meerdere plantsoorten worden ingezet.

Op de IPM in Essen zal ISO Group de machine presenteren en uitleg geven over de mogelijkheden voor de handeling van verschillende planten.



ISO Cutting Planter 2500

Naast de ISO Cutting and TransPlanter zal ook de ISO Cutting Planter 2500 worden getoond. De ISO Cutting Planter 2500 maakt het mogelijk om automatisch stekken te steken. De ISO Cutting Planter 2500 is operationeel bij gerenommeerde kwekers en is in staat om automatisch vele soorten stek te steken.

De resultaten van de automatisch gestoken stekken zijn tot grote tevredenheid van de kwekers waarvan een groot aantal inmiddels meerdere machines per locatie hebben ingezet om de stekken uniform en zonder menselijke fouten te kunnen steken.

De ISO Group nodigt u dan ook van harte uit op stand 3E54 om beide machines te komen bekijken en ook uw wensen voor wat betreft automatisering te bespreken en te kijken welke machines of oplossingen voor u als kweker van toepassing kunnen zijn.

Mocht u meer informatie wensen over onze producten neemt u dan contact met ons op.

Voor meer informatie:
ISO Group
Contactpersoon: Raymond van den Berg
Middelkampseweg 9
5311 PC Gameren
M: +31(0) 6 10 99 06 47
E: r.vandenberg@iso-group.nl
www.iso-group.nl
Publicatiedatum: