Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Kwekerijen in Carpinteria dealen met modderstromen

De stormen en modderstromen die Californië vorige week getroffen hebben, hebben ernstige sporen achtergelaten. Na de modderstromen heeft Kasey Cronquist, de directeur van de California Cut Flower Commission, contact gehad met aantal telers in de Carpinteria Valley. Hoewel de bosbranden van december zeer bedreigend waren voor de bedrijven, zijn de gevolgen van de modderstromen erger.


Highway 192 in Carpinteria Valley. Foto door Hans Brand van B&H Flowers

Gelukkig blijkt uit het contact dat hij heeft gehad dat alle telers, hun families en hun medewerkers veilig zijn. Echter heeft de storm wel enige schade aangericht bij meer dan 20 snijbloementelers in Carpinteria Valley. De storm heeft daarnaast veel rotzooi achtergelaten en de telers hebben samen met hulpverleners overlegd hoe ze dit het beste met hun tractoren kunnen opruimen. 

De modderstromen hebben echter het meeste invloed op het logistieke proces.


Via Real dichtbij Gallap & Stribling Orchids en Westerlay Orchids in Carpinteria Valley. De bedrijven hebben samengewerkt met hulpverleners om het afval op te ruimen. Foto door Alex Van Wingerden.

Highway 101 is gesloten van Carpinteria tot Santa Barbara, wat het ophalen en afleveren van goederen erg moeilijk maakt. Bedrijven kunnen overigens hun bloemen wel naar het zuiden (Oxnard) vervoeren voor nationale leveringen. Op dit moment is nog niet bekend wanneer Highway 101 zal heropenen. 
 

Alex Van Wingerden van Westland Floral en Ivan Van Wingerden van Everbloom werken samen om het afval van de modderstromen op te ruimen. Foto door Ivan Van Wingerden

Voor meer informatie:
California Cut Flower Commission
PO Box 90225, Santa Barbara, CA
93190-0225
www.ccfc.org
Publicatiedatum: