Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SonoForce++ X-reeks en C-reeks zuiveringsinstallaties PureBlue goedgekeurd

Op 16 januari 2018 heeft de Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw een positief oordeel gegeven over het zuiveringsrendement van de PureBlue SonoForce++ X-reeks en C-reeks zuiveringsinstallaties.

De installatie verwijdert de gewasbeschermingsmiddelen uit het lozingswater met een geavanceerd oxidatieproces op basis van dosering van waterstofperoxide en UV. Een ultrasoon systeem staat in voor het langdurig schoonhouden van de kwartsbuizen. De SonoForce++ X-reeks is een installatie die alleen lozingswater kan zuiveren. De SonoForce++ C-reeks is een gecombineerde installatie voor ontsmetting van recirculatiewater en zuivering van lozingswater.



De unit is eind oktober 2017 getest door de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research, volgens het meetprotocol dat is vastgesteld door het Platform Duurzame Glastuinbouw. Hierdoor is de BZG-lijst nu uitgebreid tot dertien goedgekeurde zuiveringsinstallaties.

Voor meer informatie over de installaties kan contact worden opgenomen met de betreffende toeleveranciers. Voor informatie over het laten testen van een zuiveringsinstallatie volgens het meetprotocol kunt u contact opnemen met Jim van Ruijven (jim.vanruijven@wur.nl; 03174 81387).

Bron: Wageningen UR

Publicatiedatum: