Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meet & Greet met Bloomingdale Roses bij Hoven & De Mooij

Tholen - Met enige regelmaat organiseert Hoven & De Mooij in samenwerking met BSI een ‘Meet & Greet’ met een van diens hofleveranciers, en gisteren was het, voor de derde maal alweer, de beurt aan Bloomingdale Roses. Deze kweker, onlangs nog jammerlijk in het nieuws door het tragische ongeluk waarbij bedrijfsleider Bunty Shah (eigenaar van het bedrijf/kwekerij) om het leven kwam, start vanaf morgen met de verkoop van maar liefst 4 nieuwe variëteiten grootbloemige rozen: Green Flash, Melina, Olivia en Pink Delight.


Gert en Theo de Mooij en de mannen van Bloomingdale Roses.

Bloomingdale Roses, zo’n 32 hectare groot en gelegen op de flanken van Mount Kenya, is met vijf jaar nog een jong bedrijf. De oprichters zijn sinds jaar en dag op de Afrikaanse markt een grote speler in de productie van matrassen. Bunty Shah, die dit bedrijf erfde van zijn vader, zag kansen in de rozenteelt en begon Bloomingdale Roses. Aanwezig op de Meet & Greet waren Milan Shah, de oom van Bunty en directeur/eigenaar van het matrassenbedrijf, en de nieuwe, huidige bedrijfsleider van Bloomingdale Roses Jaiman Shah (een neef van Bunty).


Links Jaiman, recht Milan Shah

Naar eigen zeggen is er vanaf het begin goed contact geweest tussen de kweker en Hoven & De Mooij, waarbij die laatste zijn best doet het assortiment van deze (maar op andere momenten ook dat van andere kwekers) bij de handel onder de aandacht te brengen.


Nogmaals de heren Shah, hier op de foto met de Bloomingdale Roses bloemendames, Laura en Kirsten Ras

Op de Meet & Greet in de presentatieruimte van Hoven & De Mooij in Aalsmeer werden de bezoekers naar goed gebruik getrakteerd op drankjes, goede broodjes en vis van de traditionele Hollandse haringkar. Uiteraard kon men kennis maken met de kweker en het assortiment, en bovendien kon men op de foto met de prachtige Bloomingdale Roses bloemendames, voor een echt ‘green screen’.


Kijkje in de presentatieruimte

Hoven & De Mooij wil graag ‘het visitekaartje voor zowel de veredelaar als de kweker zijn’. Gert de Mooij, met bijna 50 dienstjaren in de bloemenhandel zeker geen onbekende: “Wij willen ons sterk maken, niet alleen voor de rozen maar over de gehele bloemensector. We willen een ijzersterk bedrijf zijn, die niet alleen maar de bestaande, maar ook exclusieve soorten en noviteiten in de markt wil blijven zetten.”


Green Flash en Melina

De klokverkoop van de nieuwe variëteiten start morgen op de rozenklok van Royal Floraholland in Aalsmeer. Het assortiment van Bloomingdale Roses groeit met de 4 nieuwe soorten uit naar in totaal 27 soorten.


Olivia en Pink Delight


Voor meer informatie:
Bloomingdale Roses
www.bloomingdaleroses.com




Voor meer informatie:
Hoven & De Mooij / PortalFlora
www.portalflora.nl