Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jürgen von den Driesch, Brandkamp:

Europa: “Grote keuze aan chrysanten stimuleert de vraag”

De markt voor chrysanten is over de hele wereld anders. Alleen al in Europa zijn duidelijke verschillen, met betrekking tot zowel productiegebieden als consumentenvoorkeuren. Om hieraan tegemoet te komen ontwikkelen veredelaars constant nieuwe rassen om hun assortiment uit te breiden, wat een positief effect lijkt te hebben op de chrysantenmarkt. Volgens Jürgen von den Driesch, salesmanager bij het Duitse veredelings- en jonge plantenbedrijf Brandkamp, heeft het steeds verbreden van het assortiment de vraag naar chrysanten de laatste jaren flink opgestuwd.


Jürgen von den Driesch, Hubert Brandkamp, Silvia Brandkamp, Dipl. Ing. Christiane Appl

Productiegebied chrysanten
Snij-, pot- en tuinchrysanten worden in verschillende gebieden in Europa geproduceerd. De meeste producten zijn in een bepaald deel van Europa geconcentreerd. Volgens Von den Driesch worden snijchrysanten in toenemende mate alleen in Nederland, de Zuid-Europese landen en Balkanlanden geproduceerd. "De Nederlandse productie is vooral op de export gericht, die in de andere landen vooral op de binnenlandse markt." De productie van potchrysanten is vooral groot in het westen en het noorden van Europa, minder in het zuiden: "Een groot deel van de productie wordt aan supermarkten geleverd voor speciale verkoopacties. Tuinchrysanten (Multiflora) zijn volgens Von den Driesch min of meer populair in alle Europese landen en de productie ervan neemt toe. "De Multiflora Chrysanten zijn een trendy product geworden in Europese landen."



Consumentenvoorkeuren
Ook de voorkeuren van de eindconsument verschillen in de verschillende Europese landen. "In de modernere landen zoals Nederland, Frankrijk, Duitsland en de Scandinavische landen zijn multiflora- en potchrysanten met drie of meer kleuren erg populair. In de meer traditionele landen, zoals Polen en de Balkanlanden, is er minder vraag naar en productie van gemengde potten."



De vraag bijhouden
Omdat er zoveel verschillen in de vraag zijn, is een groot assortiment producten nodig en veredelaars zoals Brandkamp investeren voortdurend in de ontwikkeling van nieuwe variëteiten. "Als veredelaar moeten we in alle kleuren en bloemvormen veredelen, omdat de vraag naar kleuren en producten erg verschilt tussen de verschillende markten. Voor gemengde potten is het bijvoorbeeld belangrijk om verschillende kleuren te veredelen met echter dezelfde groeiomstandigheden en vorm." En deze aanpak lijkt zijn vruchten af te werpen. De vraag naar chrysanten is de laatste jaren in het algemeen gestegen. Volgens Von den Driesch is een belangrijke reden voor de groeiende vraag de grote hoeveelheid beschikbare kleuren en bloemvormen. "Het is echter essentieel dat deze kenmerken worden gecombineerd met goede prestaties bij de eindconsument."

IPM Essen
Brandkamp zal als exposant aanwezig zijn tijdens de IPM Essen, van 23-26 januari 2018, in Duitsland. Ze zijn te vinden in hal 2, standnummer 2C31.

Voor meer informatie
Brandkamp
Jürgen von den Driesch
Email: v.d.driesch@brandkamp.de
Phone: +49 (0) 228/33 08 75
Fax: +49 (0) 228/33 47 00
Mobile: +49 (0) 171/4 13 55 91
www.brandkamp.de

Publicatiedatum: