Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Villa Gerbera aan de slag met snijcurcuma's

Tholen - Toen André Zuidgeest van Villa Gerbera in de markt vernam dat er kansen lagen voor snijcurcuma's, rijpte er een plan in zijn hoofd om daar iets mee te doen.

André nam het bedrijf in 1988 over van zijn vader Martien Zuidgeest. Inmiddels is zoon Mike in het familiebedrijf gekomen. Vader en zoon zetten samen Villa Curcuma op poten. "De teelt is compleet anders, in Villa Gerbera hadden we geen ruimte om er curcumas bij te doen." Zodoende werden vorig jaar november de paprikakassen (2,4 ha) van de buurman overgenomen en in de maanden die volgden werd er flink verbouwd. Sinds 1 januari staan er snijcurcuma's in de kas. Begin maart hoopt André de eerste bloemen in de markt te kunnen zetten.


André en zoon Mike Zuidgeest startten vorig jaar Villa Curcuma.

Rustig en beheerst
André pakt de zaken rustig en beheerst aan. "We moeten de markt niet overvoeren. We telen vijf verschillende rassen, dat is niet erg gangbaar." Het vergt een andere aanpak dan de gerbera's, waar de markt behoorlijk vol zit. De ondernemer uit Honselersdijk is niet van plan om zijn producten zomaar op de veilingklok te zetten. "We hebben afnemers via Villa Gerbera."



In Villa Gerbera zijn 30 mensen in dienst. Voor Villa Curcuma worden nog wat parttimers gezocht. De kas staat nog niet vol, maar moet in de toekomst werk geven voor 10 man.

Voor meer informatie:
Villa Curcuma
Vijverberglaan 14
2675LC Honselersdijk
+316 33 840 800
info@villacurcuma.com
www.villacurcuma.com