14-16 maart 2018 in Addis Abeba

Ethiopische tuinbouw- & sierteeltsector bereidt zich voor op HortiFlora 2018

HortiFlora Expo 2018 zal dit jaar voor de zevende keer worden gehouden, als een tweejaarlijkse vakbeurs, van 14 tot en met 16 maart 2018, in de Millennium Hall in Addis Ababa, Ethiopië. De beurs wordt georganiseerd door de Ethiopian Exporters Horticulture Producer Association (EHPEA) & HPP Exhibitions.De Ethiopische tuinbouw- en sierteeltsector is in de afgelopen 15 jaar een volwaardige marktspeler geworden en heeft zichzelf op de wereldkaart gezet als een van de toonaangevende exporteurs van snijbloemen.

Ethiopië geniet diverse voordelen voor de productie en export van tuinbouwproducten, waaronder geschikte agro-ecologische zones; toegang tot de EU, VS, het Midden-Oosten en Azië; en ontwikkelbaar personeel met een redelijk loon. Met het oog op het grote potentieel van de sector heeft de Ethiopische regering 6000 ha beschikbaar gesteld voor de tuinbouw in Alage, Arbaminch, Awassa en Bahirdar.

De sector is sterk gegroeid, heeft voldoende buitenlandse valuta's uit de export gegenereerd om het op een 4e plaats te stellen na de koffie-export en creëert enorme werkgelegenheid voor de samenleving. Om de exportcapaciteit te versnellen zijn er de afgelopen twee jaar nieuwe ontwikkelingen geweest. De nieuwe vrachtterminal II van Ethiopian Airlines met een totale oppervlakte van 150.000 m2 heeft samen met terminal I een capaciteit van ongeveer 1 miljoen ton per jaar. Het heeft ook een droge lading magazijn en een bederfelijke goederen vrachtterminal met koelopslag, waardoor het de grootste is op het Afrikaanse continent.

HortiFlora Expo 2018 wordt gezien als een instrument om nieuwe investeerders naar Ethiopië te lokken en wereldwijd de producten van de leden te promoten. Momenteel hebben zich meer dan 120 lokale en internationale producenten, input leveranciers, adviseurs, inkopers en andere relevante belanghebbenden als exposant opgegeven. De driedaagse beurs zal verder gericht zijn op B2B-bijeenkomsten, workshops en een bezoek aan de teeltbedrijven.

Voor meer informatie:
www.hppexhibitions.com/floriculture/2018/hortiflora

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018