GreenGuard

Dümmen Orange en Koppert: Nieuw geïntegreerde gewasbeschermingsprotocol

Dümmen Orange en Koppert Biological Systems hebben een nieuw geïntegreerde gewasbeschermingsprotocol gelanceerd met de naam GreenGuard, om met miniem gebruik van chemische middelen stekken te produceren. GreenGuard resulteert in duurzame producten voor telers, retailers en consumenten.

Dümmen Orange implementeerde geïntegreerde gewasbescherming voor het eerst in 2015 in een kas voor potchrysanten in Oeganda. Dümmen Orange wilde door toepassing van biologische bestrijding tot een duurzamere productie komen met een minimaal gebruik van chemicaliën. In Oeganda bestond weerstand tegen biologische bestrijding, dus wilden ze de veiligheid, effectiviteit en duurzaamheid van een biologisch bestrijdingsprogramma aantonen.Om de goedkeuring van nuttige insecten in Oeganda te bevorderen ging Dümmen Orange een partnerschap aan met Koppert Biological Systems waar de Oegandese regering actief bij werd betrokken. Samen met Koppert regelde Dümmen Orange een proefvergunning om nuttige insecten te importeren. Koppert Biological Systems is een wereldwijde leverancier van nuttige insecten die bekend staat om hoogwaardige, betrouwbare producten, advies en begeleiding. 

Naar aanleiding van deze samenwerking heeft de Oegandese regering verschillende producten van Koppert Biological Systems goedgekeurd, waardoor Dümmen Orange het gebruik van chemicaliën voor de productie van hun potchrysantstekken kon verminderen. Nu, twee jaar later, wordt GreenGuard in alle chrysantenkassen van Dümmen Orange toegepast en worden roofmijten en andere nuttige insecten gebruikt om trips en spint te bestrijden.

Binnenkort volgen meer producten. GreenGuard voor potchrysanten zal officieel worden gepresenteerd in een gezamenlijke persconferentie met Koppert Biological Systems tijdens de IPM in Essen.

Voor meer informatie
Dümmen Orange
www.dummenorange.com

Koppert Biological Systems
info@koppert.com
www.koppert.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018