Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hortivation & IPM Essen

SunPatiens in de schijnwerpers

Sakata Ornamentals neemt deel aan de nieuwe Hortivation expositie de ‘Family Garden’ in Hall 13. Dit jaar staan de thema’s efficiëntie en duurzaamheid in de schijnwerpers. De Impatiens SunPatiens mag volgens de veredelaar niet ontbreken, "gezien de kenmerken van deze opmerkelijke planten perfect aansluiten op deze thema’s."

Impatiens SunPatiens bloeien in de volle zon of halfschaduw en zorgen voor continue kleuren vanaf de lente tot de eerste strenge vorst van de winter. SunPatiens zijn meeldauw-bestendig en onderhoudsvriendelijk, ze hebben namelijk alleen maar water nodig om in goede bloei te blijven.



Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat SunPatiens 3 tot 4 keer beter stikstofdioxide absorbeert dan de gemiddelde plant. Het planten van SunPatiens kan daarom directe voordelen hebben op het gebied van luchtzuivering. Onderzoek toont ook nog eens aan dat de planten een gemiddeld koeleffect van de oppervlakte hebben van rond de 3 tot 4,5 oC, dus stadsperken vol met SunPatiens zijn een mooi middel om stadsverwarming tegen te gaan.

Niet alleen draagt SunPatiens bij aan betere leefomstandigheden, maar ook aan het behoud van biodiversiteit. Sinds 2000 heeft veredelaar Sakata Seed Corporation een overeenkomst gesloten met het Agentschap voor Agrarisch onderzoek van Indonesië (IAARD) voor toegang tot inheemse planten, hieruit zijn de SunPatiens voortgekomen. De overeenkomst met IAARD is officieel vastgelegd middels het Nagoya Protocol. Het Nagoya Protocol is een aanvulling op het Verdrag inzake Biologische Diversiteit (CBD) en schept rechten en verplichtingen voor landen die het ondertekenden. Voor elke SunPatiens die wordt gekocht gaat er een bedrag terug naar Indonesië ten behoeve van lokaal onderzoek met betrekking tot het behoud van biodiversiteit.

Voor meer informatie:
Sakata Ornamentals
www.sakataornamentals.eu
Publicatiedatum: