Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiaas-Nederlandse samenwerking viert zilveren jubileum

Een reis van duizenden kilometers begint met een enkele stap. 25 jaar geleden nam een jonge man van een bekend familiebedrijf die stap naar India om daar een bedrijf in biotechnologie op te richten. Zijn droom was om zijn bedrijf de grootste naam in de wereldwijde plantensector te maken. Wat volgde is het verhaal van KF Bioplants.

“Ik wou graag uit mijn comfortzone komen bij het succesvolle bouwbedrijf van mijn familie door me te richten op een gebied waar ik echt wat voor mensen kon betekenen. Mijn vader deed dit ook door huizen en gebouwen voor mensen te bouwen," zegt directeur Manish Jain. KF Bioplants bestond in augustus 2017 25 jaar. Het bedrijf levert wereldwijd aan meer dan 30 landen en meer dan 6000 telers in India en heeft veel veranderingen teweeg gebracht in de Indiase bloemensector.


Het team van KF Bioplants. Op 14 oktober heeft het bedrijf het jubileum samen met medewerkers, klanten en zakenpartners van over de hele wereld gevierd tijdens een feestelijke ceremonie in Pune, India.


De eerste stap 
“In augustus 1992 werd in een kleine unit in Satyapuram, Phursungi (Pune), een zaadje genaamd Kumar Gen-Tech geplant waar we grote dromen voor hadden," vertelt Jain in een speech tijdens de zilveren jubileumviering van KF Bioplants. De consul-generaal van Nederland, Guido Tielman, was eregast tijdens het evenement waarbij 60 partners van over de hele wereld, 350 telers en distributeurs van KF Bioplants en andere belangrijke gasten aanwezig waren.


Foto's genomen tijdens de jubileumviering

Wereldwijde samenwerkingen 
Een van de meest succesvolle Indo-Nederlandse samenwerkingen is die tussen de Kumar Group en Florist Holland B.V. In zijn speech tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van het bedrijf zei Melchior Moen, directeur van Florist Holland B.V, dat de bloeiende zakenrelatie een voorbeeld is van het succes van Indo-Nederlandse samenwerkingen.

Guido Tielman, de Nederlandse consul-generaal, vertelde dat de reden voor de succesvolle Indo-Nederlandse samenwerking in deze sector vooral komt door het belang van plantenleven en bloemen in beide culturen. "Het zaadje van samenwerking is uitgebloeid tot een prachtig bloeiende boom. KF Bioplants werkt op dit moment samen met 10 Nederlandse bedrijven om planten voor de tuin- en bloemensector in India en wereldwijd te ontwikkelen. "Technologie en innovatie staan hierbij centraal," voegt hij toe. 


KF Bioplant's zakenpartners bezoeken het bedrijf

De 20-jarige samenwerking met Florist Holland is de dominante factor achter het succes van KF Bioplant in de Indiase en wereldwijde bloemensector. "Onze samenwerking en de connectie met leidende spelers op de wereldmarkt was een doorbraak. We kregen hierdoor een prominente plek op de wereldmarkt. KF Bioplants startte een bloemenrevolutie in India, en vandaag de dag kunnen we stellen dat bijna 90% van de beste kwaliteit bloemen in India komen van planten die door ons geleverd zijn," zegt Jain trots. 

Een groot aantal samenwerkingen volgden. De gerbera was een van de eerste bloemen die door KF Bioplants op de Indiase markt werd geïntroduceerd.



Een van KF Bioplants’ partners, Micha Danziger van Danziger ‘Dan’ Farms: “Ik denk dat in de wereld van vandaag samenwerking geen privilege is, maar een noodzaak. KF Bioplants laat over de gehele keten kwaliteit zien, van teelt tot retail. Het is een goed georganiseerd bedrijf met zeer professioneel personeel dat de standaard zet binnen de sector." 

Vandaag de dag heeft het bedrijf samenwerkingen met internationaal bekende namen als Hilverdakooij B.V, Nederland; Floricultura B.V, Nederland; Danziger ‘Dan’ Farms, Israël; Rosen Tantau, Duitsland; Miyoshi, Japan; STK Nursery, Thailand; Biancheri, Italië; Kapiteyn, Nederland; Lynch Flower, Australië; Royal van Zanten, Nederland; Seki Seedlings, Zuid Korea; Van der Lugt, Nederland; Siam Floritech, Nepal en Simon Benard, Nederland.



Beter zijn dan de concurrentie
“De beste worden was geen gemakkelijke onderneming. Het was een moeilijke taak waarvoor veel volharding nodig was. We hebben het echter overleefd en doen het uitstekend in een sector waar meer dan 1000 bedrijven het de laatste 20 jaar niet hebben gered," zegt Jean over de concurrentie. 



Het 'Dream Team'
Het bedrijf heeft 3 ultramoderne laboratoria met 32 volledig gemonitorde groeikamers waar op elk moment meer dan 20 miljoen planten kunnen groeien. Dit wordt overzien door meer dan 800 getrainde technici, waardoor KF Bioplants meer dan 60 miljoen sierbloemen, groenten, fruit en bomen kunnen leveren in India en aan de rest van de wereld.



Nieuwe doelen
Deze 25 jaar als pionier in de planten biotechnologie is pas het begin voor KF Bioplants. "We zijn nooit gestopt met dromen," laat Jain weten. Het bedrijf heeft ambitieuze plannen om groenten- en fruitzaailingen toe te voegen aan hun huidige assortiment. Door continue innovatie en onderzoek blijft het bedrijf voorloper in de sector. De vraag naar nieuwe markten, producten en samenwerkingen blijft het bedrijf inspireren om zich te blijven ontwikkelen. Er bestaat geen twijfel over dat KF Bioplants klaar is om verder te groeien en steeds meer mensen met zich meeneemt op hun reis om hun dromen te verwezenlijken."

Voor meer informatie
KF Bioplants
Email: info@kfbioplants.com
www.kfbioplants.com

 
Publicatiedatum: