Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe e-commerce en retailoplossing:

The Gardians klaar voor het echte werk

The Gardians werd vorig jaar opgericht als partnerschap tussen agrovoedingsspecialist Viscon en jongeplantenkweker Hishtil. Het bedrijf lanceerde tijdens de Fruit Logistica 2017 een jaarrond ‘post je planten’ programma. Voor beide deelnemende bedrijven is het bespelen van de eindconsumentenmarkt nieuw, maar het begin is er. Volgens Maya Avni van Gardians begint een grote retailer in Italië dit voorjaar bijvoorbeeld een marketingcampagne.


The Gardians

The Gardians
The Gardians is de naam van zowel het bedrijf als de producten. Dit zijn kleine jonge planten in een speciale verpakking waardoor ze voor de houdbaarheid geen extra zorg nodig hebben. Zo kunnen ze per gewone post worden verzonden en in elke winkel worden geplaatst zonder speciale onderhoudsvereisten. De verpakking verlengt door vochtigheid en beluchting de houdbaarheid. De plantjes zijn 5-8 dagen in de supermarkt houdbaar en ongeveer 14 dagen in de koelkast, volgens Avni.

Avni zegt dat het product vooral gericht is op millennials zonder teeltachtergrond, op zoek naar een nieuwe ervaring. "Duurzaamheid en biologisch telen is momenteel echt een trend. Bovendien wil deze generatie graag hun eigen voedsel en planten telen, met directe resultaten. En met een jonge plant in plaats van een zaadje zal het slagingspercentage hoger zijn."


Twee van de vier kruidenmixen. Hier: Barbecue en Italiaanse mix. Verder bieden The Gardians ook een Thee- en een Salademix.

Momenteel zijn er 5 verschillende themaverpakkingen; voor vier kruidenmixen en verschillende orchideeën. De kruidenmixen worden geleverd door Hishtil en de orchideeën door de Nederlandse orchideeënkweker Optiflor. Ze kweken, verpakken en verkopen de jonge planten aan tuincentra en retailers. The Gardians levert het hele concept: marketingondersteuning, teeltvergunning en verpakkingsmateriaal.Distributie en uitbreiding
Na de oprichting van The Gardians begin 2017 is het afgelopen jaar veel energie gestoken in het testen en marketen van het product. Dit jaar kan meer aandacht worden besteed aan distributie en marktuitbreiding. "Momenteel is het verkrijgbaar bij retailers en tuincentra in Duitsland en Nederland, maar in de nabije toekomst zal het ook beschikbaar worden in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië."

Ook buiten Europa zijn ze van plan The Gardians op de markt te brengen. "We zijn momenteel in bespreking met toonaangevende bedrijven in de VS en China, die de producten voor hun markten kunnen ontwikkelen," zegt Avni.

Verder wordt ook aan uitbreiding van het assortiment gewerkt: “We zullen binnenkort kamerplanten introduceren en we willen ook graag aan de perkplanten. We proberen momenteel verschillende soorten uit bij Hishtil."

IPM en Fruit Logistica
Meer weten over The Gardians? Je kunt ze bekijken bij de stand van Hishtil en Viscon AimFresh (de retaildivisie van Viscon Group) tijdens de IPM Essen (23-26 januari) en de Fruit Logistica in Berlijn (7-9 februari).

Voor meer informatie:
The Gardians
Facebook: The Gardians
thegardians.com

Hishtil
22nd Yarden st. Moshav Nehalim, 4995000, Israël
Tel: +972-3-937-3111
Fax: +972-3-937-3150
info@hishtil.com
www.hishtil.com

Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH 's-Gravendeel
P.O. Box 5103
3295 ZG 's-Gravendeel
Nederland
T: +31 (0) 78 673 98 98
F: +31 (0) 78 673 34 34
info@viscon.eu
www.viscongroup.eu

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018