Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Growcoon

Internationale interesse voor innovatief opkweeksysteem

Het innovatieve plantenopkweeksysteem Growcoon trekt wereldwijd steeds meer aandacht. Sinds Klasmann-Deilmann dit product begon te verkopen, hebben veel telers in verschillende tuinbouwsegmenten succesvolle proeven gedaan. Het gebruik van Growcoon is bijvoorbeeld effectief gebleken bij zaailingen, stekworteling, het opkweken van jonge planten in vitro systemen en bij hydrocultuur. De belangrijkste voordelen van het gebruik van Growcoon zijn kortere kweekcycli, de gezondheid van de jonge planten, grotere kluitstabiliteit en - vooral bij gevoelige zaailingen en stekken - lagere uitvalpercentages.



Door de toenemende vraag zijn er meer standaardmaten en speciale maten aan het assortiment toegevoegd, dat nu uit tien standaardmaten en twaalf speciale maten bestaat. Ook zijn er meer traysoorten voor gebruik met deze maten beschikbaar. Growcoon heeft een flexibel productiesysteem waardoor de juiste maat voor elk traysysteem kan worden geleverd. Growcoons kunnen handmatig of automatisch in trays worden geplaatst.

Growcoon is een biologisch afbreekbaar gaas met een elastische en open structuur. Bij gebruik in opkweeksystemen houdt dit het substraat bij elkaar en vormt in deze combinatie een stabiele wortelplug. Growcoon is ontwikkeld en geproduceerd door het Nederlandse bedrijf Maan BioBased Products B.V. en is gemaakt van voedselveilige componenten. In combinatie met een hoogwaardig opkweekmedium biedt het ideale groeicondities voor de wortelontwikkeling bij jonge planten. 

IPM Essen
Klasmann-Deilmann zal 23-26 januari aanwezig zijn tijdens de IPM Essen in Duitsland: Hal 2, Stand nummer 2D17.

Klasmann-Deilmann
Georg-Klasmann-Straße 2–10
49744 Geeste
Duitsland
+49 5937 31 0
+49 5937 31 279
www.klasmann-deilmann.com
Publicatiedatum: