Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Visser geeft tijdens IPM demonstraties van AutoStix

Tijdens de IPM 2018 zal Visser de AutoStix machine, hun nieuwe automatische stekkensteeksysteem, laten zien. Visser zal zolang de beurs duurt elke dag 3 live demonstraties geven.

Visser ontwikkelde dit systeem om het arbeidsintensieve proces van het steken van stekken te automatiseren. De AutoStix machine kan per uur 10.000 stekken verwerken.



Het systeem maakt gebruik van biologisch afbreekbare stektrips om de kwaliteit en efficiƫntie van het verplanten te verbeteren. Naar verwachting zullen met dit systeem dit seizoen 36 miljoen stekken worden verplant en volgend jaar meer dan 110 miljoen.

Momenteel zijn er wereldwijd 12 machines in gebruik door telers als Costa Farms, Sant en Perry van der Haak. In het afgelopen jaar heeft de kwaliteit van de planten hun verwachtingen overtroffen, terwijl de kostenefficiƫntie qua arbeid behouden bleef. De beoordelingen van deze telers zullen te vinden zijn op de nieuwe AutoStix portal die tijdens de IPM beurs zal worden gelanceerd. Deze website zal ook informatie bevatten over de werking, functies en voordelen van het systeem, deelnemende stekleveranciers en nog veel meer.



AutoStix bezitters krijgen op de portal ook toegang tot een forum waarop informatie wordt gedeeld en een kennisbank met veelgestelde vragen over de strip, de machine, transport, beste praktijken, tips, foto's, video's en meer om het succes van het gebruik van AutoStix te vergroten.

Het AutoStix systeem zal een open source systeem zijn: beschikbaar voor iedereen om bij te dragen aan een nieuwe standaard voor de sector. AutoStix biedt aantrekkelijke voordelen voor telers: Betere consistentie en uniformiteit van stekken, eenvoudiger en betrouwbaarder tellen, automatisch verplanten en de optie om in het hoogseizoen de stekken op te slaan.



Visser vertelt u tijdens de IPM graag meer over de opslagmogelijkheden en andere voordelen van Autostix.

Voor meer informatie:
Viscon Group
Mijlweg 18
3295 KH 's-Gravendeel
P.O. Box 5103
3295 ZG 's-Gravendeel
Nederland
T: +31 (0) 78 673 98 98
F: +31 (0) 78 673 34 34
info@viscon.eu
www.viscongroup.eu
Publicatiedatum: